WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De heer E. Roukens
Wijdemeren, vr 29 april 2011

persbericht

De heer E. Roukens uit Kortenhoef (73), Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Al sinds 1956 is de heer Roukens actief op het gebied van sport en historie. Vanaf 1956 tot 1979 was hij voor de Sportvereniging (SV) ’s-Graveland onder andere secretaris van het jeugdbestuur, wedstrijdsecretaris, scheidsrechter, materiaalverzorger, redactielid van het clubblad en bestuurslid. Van 1985 tot 2007 zette de heer Roukens zich in voor de KNVB. Hij was secretaris van de Schoolvoetbalcommissie, rayon Hilversum en medeorganisator van het Paastoernooi Hilversum e.o., lid en (vanaf 2002) voorzitter van de Werkcommissie Schoolvoetbal, en eveneens sinds 2002 lid van de Werkcommissie Voetbalontwikkeling, werkgebied Zuid. Ook nu nog verricht de heer Roukens hand- en spandiensten ten behoeve van het jaarlijkse landelijke Paastoernooi.
In 1996 onderscheidde de KNVB de heer Roukens met de zilveren waarderingsspeld en in 2007 ontving hij de gouden waarderingsspeld van de KNVB.
Naast deze activiteiten is de heer Roukens sinds 1999 actief als vrijwilliger bij de Historische Kring “In de Gloriosa” te Kortenhoef.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.’

Terug naar het overzicht.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief