WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De heer E.A Koot
Wijdemeren, vr 29 april 2011

persbericht

De heer E.A. Koot uit Kortenhoef (79), Lid in de Orde van Oranje-Nassau


Al 42 jaar, van 1969 tot aan de dag van vandaag, is de heer Koot vrijwilliger bij de parochie van de St. Antoniuskerk in Kortenhoef. Aanvankelijk was hij misdienaar en daarna acoliet. Hij onderhoudt de kerk, maakt hem schoon en is een schakel tussen kerk en parochianen. Eveneens sinds 1969 is hij medeoprichter en lid van de Werkgroep Liturgie. Hij verzorgt de eredienst, publiceert het drukwerk, bundelt en verspreidt het kerkblad, begeleidt rouw- en trouw- en andere diensten en concerten. Tevens verricht hij allerlei hand- en spandiensten. Tot 1999 was hij bibliothecaris van het koor. Sinds 1975 is hij koster.

Vanaf 1987 tot heden is hij vrijwilliger bij Inovum, dat wonen, zorg, behandeling, welzijn en voorzieningen biedt in de regio. Hij regelt zaken die van belang zijn voor de maandelijkse kerkdiensten in het zorgcentrum Oudergaarde. In 1993 ontving hij al de Pauselijke Onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.
Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.’

Terug naar het overzicht.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief