WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Mevrouw A. G. van de Pol – Heineke
Wijdemeren, do 29 april 2010

Mevrouw A. G. van de Pol – Heineke (51)  uit Ankeveen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vanaf 1972 ontplooit mevrouw Van de Pol vrijwilligersactiviteiten op het gebied van welzijn, muziek, onderwijs, kerkelijk leven, inzamelingen en als vrijwilliger t. b. v de vrijwillige brandweer. Vanaf 1979 is zij lid van en vrijwilliger bij muziekvereniging Nieuw Leven. Vanaf 1992 tot 2005 was ze vrijwilliger bij de P.C. basisschool De Regenboog, als hulpmoeder en als lid van de kampcommissie (2 uur per week). Sinds 1993 is ze vrijwilliger bij de NH Gemeente ’s-Graveland/Kortenhoef. Ze biedt allerlei soorten hulp aan medegemeenteleden. Sinds 2000 is ze lid van de diaconie (4 uur per week). Vanaf 1993 is ze coördinator van de plaatselijke kledinginzameling t.b.v. de Stichting Mensen in Nood (1 uur per week). Ook vanaf 1993 is ze vrijwilliger bij de vrijwillige brandweer van Wijdemeren. Ze treedt op als oppasmoeder voor de kinderen van de vrijwilligers die moeten uitrukken. Verder draagt ze bij aan activiteiten zoals de fancy fair (2 uur per week).

Het woord duizendpoot is voor mevrouw Van de Pol zeker op zijn plaats. Ook de familie van mevrouw van de Pol wordt zo nu en dan ingezet.  Dat doen man en zonen met liefde voor hun moeder/echtgenote en medemens. De gave om mensen te vinden die steun en hulp kunnen gebruiken en de wijze waarop mevrouw Pol daar invulling aan geeft is buitengewoon te noemen. Zeker als men in aanmerking neemt dat haar gezin bestaat uit 3 zoons, man en hond, die natuurlijk ook allemaal hun aandacht en verzorging nodig hebben. Haar opgewekte natuur is kenmerkend en aanstekelijk.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.’

bron
Wijdemeren
foto
Douwe v. Essen
auteur
Wijdemeren
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home