WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Mevrouw J. G. T. Laanbroek-Kolbrink
Wijdemeren, do 29 april 2010

Mevrouw J. G. T. Laanbroek-Kolbrink (67) uit Nederhorst den Berg, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Van 1987 tot heden is mevrouw vrijwilliger bij en sinds 1998 secretaris van het driedaagse Zomerspektakel (o.a. kinderdisco, kindervrijmarkt, draaimolens, afmatrace, doelschieten, acrobatiek, clowns, enz.) in Nederhorst den Berg dat ieder jaar in begin juli wordt georganiseerd.

Zij werft sponsors, regelt vergunningen, informeert omwonenden en maakt de draaiboeken (8 uur per week). In het verleden was zij ook actief voor de handbalvereniging in Nederhorst den Berg.

De activiteiten van mevrouw Laanbroek speelden zich vaak op de achtergrond af, tot  mevrouw in 1998 toetrad in het bestuur van het Zomerspektakel. Toen werd werkelijk zichtbaar wat zij allemaal kan en doet. Mevrouw Laanbroek is het hele jaar door met de voorbereiding voor het spektakel bezig. In de wintermaanden vergadert het bestuur 1x per maand.
Richting de zomer neemt dit toe. Kort van tevoren vraagt dit dagelijks activiteiten zoals het verzorgen van vergaderingen en bijhouden van vergaderverslagen, de aanvraag opstellen voor allerlei vergunningen die voor dit evenement nodig zijn, sponsorwerving, de omwonenden inlichten en betrekken bij de gebeurtenissen rondom en tijdens het spektakel, draaiboeken worden opgezet en doorgenomen, cateraars besteld, overleg met de (meer dan 40) vrijwilligers vindt continu plaats, de sponsors enz. Ook haar familie wordt ingeschakeld. De kinderen hebben van hun beider ouders het sociale aspect meegekregen en indien nodig springen zij bij als er wat te organiseren valt en/of te doen.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.’

bron
Wijdemeren
foto
Douwe v. Essen
auteur
Wijdemeren
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home