WIJDEMEERSE WEBKRANT
Klapbrug blijft onveilig
's-Graveland, di 22 september 2009

Elly Eersen uit Nederhorst den Berg vraagt nogmaals aandacht voor de Klapbrug. Als alles weer normaal is, zal de kruising nog onveilig zijn vindt zij.


Nog een foto uit de serie die Douwe van Essen over de kruising maakte.
Let op! Er staat een SUV geparkeerd voor het winkeltje, óp (!) de kruising, voor het hek met bord dat het Noordereinde afsluit (bord niet te lezen, verbodsbord niet te zien). Een oudere dame of heer komt van de overkant met een scootmobiel achter de geparkeerde SUV vandaan.

Het complete fotoalbum van Douwe van Essen vindt u hier.

ingezonden brief

Nog eenmaal wil ik reageren op alle commotie rondom de Klapbrug, want het lijkt meer een politieke kwestie te worden, maar waar het mij over gaat is de gevaarlijke situatie zoals die nu is, maar ook wat ik de vorige keer al aangegeven heb, zeer zeker voor de toekomst.

Want ondanks de nu aangebrachte gele haaientanden, kabouters en weet ik wat allemaal, zelfs als straks alle borden en aanwijzingen weer op de juiste plek staan, blijft het een zeer onveilige situatie. Fietsers moeten, waar vandaan je ook komt, op de onoverzichtelijk kruising gebruik gaan maken van de autorijbaan die onoverzichtelijk blijft. En fietsers vanaf de Loodijk moeten nog steeds 2 keer oversteken om het fietspad te kunnen vervolgen.

Dit is niet van deze tijd. Er worden zoveel mooie fietspaden aangelegd, dus het moet kunnen, ook bij de Klapbrug moet een andere mogelijkheid zijn.

En dit is nog niet alles. Helaas er is ook geen doorgaand voetpad, het voetpad wat er lag en bleef liggen na de reconstructie, bestaat uit allerlei oneffenheden zoals hekjes, ongelijkvloers liggende tegels en stoepranden. Heel raar, maar waar.

Voetgangers, mensen met kinder- wandelwagens, rollators, en wat te denken van rolstoelgebruikers? Deze moeten ook gebruik maken van de autorijbaan. Er is helaas geen doorgaand en veilig trottoir.

Het betekent dus dat dit gedeelte van 's-Graveland niet toegankelijk is voor fietsers, wandelaars, moeders met kinderwagen, en de rolstoel gebruiker! Trouwens moeten niet alle openbare gelegenheden toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers?

Graag wil ik de kabouters die zo goed luisteren naar de burgers, nogmaals vragen om het gedeelte rond de Klapbrug met iets rollends (bijv. een rollator) rond te lopen en dan tot de conclusie te komen dat dit niet mogelijk is.

Mensen nogmaals, lieve bestuurders die deze gevaarlijke kruising door laten bestaan, doe er wat aan. Bestuurders rijden toch niet alleen maar in auto's, maar zien de problemen van fietsers en voetgangers toch ook?? Haal er desnoods deskundigen bij om dit een veilig punt te maken voor fietsers, voetgangers, enz. Er is zoveel mogelijk. Er worden mooie natuurbruggen aangelegd. Mensen gaan naar de maan! Dan moet ook dit mogelijk zijn. Kom op ...nu ...voor het te laat is! Stimuleer het wandelen en fietsen niet alleen met woorden maar ook met daden.

Elly Eersen
Nederhorst den Berg

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2