WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schrik over Bibliotheek
Loosdrecht, do 17 september 2009

Wim van Oudheusden las met schrik dat de bibliotheek in Loosdrecht versoberd zal worden tot een bus of een afhaalpost.

ingezonden brief

Zijn we helemaal gek geworden? Staat er een prachtige goedkope voorziening, die nog jaren meekan,  die heel goed in de behoefte van de bevolking voldoet (boeken, multimedia, lees- en filmavonden, sociaal ontmoetingspunt, etc); moet dat worden teruggebracht tot een kleine afhaalpost voor gereserveerde boeken of een busje.

Hier zit meer achter, dat kan niet anders. De AWVL wil daar bouwen en heeft waarschijnlijk in de achterkamertjes aan de Rading haar slag nu geslagen; met dank aan een enkel bestuurslid of raadslid....

Alweer zal een fraai gebouw moeten verdwijnen na de Rietschans, de Driesprong, Ottenhome, ten faveure van het grote geld. Waarom bouwt de AWVL niet eromheen en spreekt zij haar oorlogskassen niet aan, die ongetwijfeld rijkelijk gevuld zijn?

Hoe denkt het bibliotheekbestuur hierover, dat vol trots een dreigende verhuizing naar het gemeentehuis wist te voorkomen? Een doorzichtig spel dat uiteraard werd doorgeprikt! Dat was een schijnoverwinning.

Nee; dat kan anders. Laten we het ambtelijk apparaat eerst eens terugbrengen tot een beperkte formatie, die eindelijk eens klein, slagvaardig en kwalitatiefg beter gaat HANDHAVEN. De wet houden..... Minder juridische zaken verliezen, minder afgaan....zie de destijds op de Loosdrechtse monumentenlijst staande boerderij voor de Beukenhof. Wie heeft dat beleid om zeep geholpen bij de herindeling? We zouden er toch win-win situaties aan overhouden?  

Extra capaciteit kan dan per jaar extern worden ingehuurd per project om nieuw beleid vorm te geven als dat al nodig is. Dan blijft er m.i zelfs geld over voor burgerinitiatieven als Sportbeleid, Dorpscentrum Kortenhoef en Verkeer. Waar dan ook op projectbasis extra ambtelijke capaciteit voor beschikbaar komt! Weg frustraties van al die goedwillende burgers die veel kostbare tijd staken in hun droombeelden en het lid op de neus kregen van onhandige wethouders omdat er geen geld voor is.... wat dom om zo kiezers van je te vervreemden....... de afrekening komt volgend jaar, dat beloof ik u.

tot slot blijft de bieb zo ook behouden en is een al te zware korting op andere subsidie ontvangers ook overbodig.

raadsleden: doe eens iets!

namens AP at W
www.anderepolitiekwijdemeren.nl
Wim van Oudheusden
Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
18 gr.
windkr. 2