WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lintje F.J. Castein
Nederhorst den Berg, vr 30 oktober 2009

De heer F.J. Castein uit Nederhorst den Berg heeft op vanavond uit handen van burgemeester Karen Heerschop een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

persbericht

Lintje voor de heer Castein uit Nederhorst den Berg

De heer F.J. Castein uit Nederhorst den Berg heeft op vrijdag 30 oktober uit handen van burgemeester Karen Heerschop een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op 30 oktober vierde Castein zijn 60ste verjaardag en nam hij afscheid van de vrijwillige brandweer.

31 jaar brandweervrijwilliger

De heer Castein heeft zich, naast zijn baan, 31 jaar ingezet als vrijwillige brandweerman. Gedurende deze periode heeft hij meerdere functies gehad, waaronder chauffeur, pompbediende en oefenleider brandweerduiken. In dit specialisme heeft hij heeft veel tijd gestopt.

Het hart op de tong

“Hij is iemand met het hart op de tong maar met een klein hartje”, vertelt de postcommandant. “Het is een prettige collega die zich voor 100% geeft voor zijn collega’s en de dingen die hij doet. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk of om zijn betaalde baan.”

Plaatselijk activiteiten

Naast zijn inzet bij de vrijwillige brandweer helpt de heer Castein mee bij verschillende activiteiten in Nederhorst den Berg. Zo is hij vaak verkeersregelaar, helpt hij bij de intocht van Sinterklaas en staat hij als duiker stand-by bij de jaarlijks triatlon.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen’. 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
13 gr.
windkr. 2