WIJDEMEERSE WEBKRANT
Slingerpad opgeknapt
's-Graveland, wo 28 oktober 2009

Het oude slingerpad, achter de Buitenplaats Boekesteyn van Natuurmonumenten in ’s Graveland, wordt de komende weken grondig gerenoveerd.

persbericht

Slingerpad krijgt face-lift

Het oude slingerpad, achter de Buitenplaats Boekesteyn van Natuurmonumenten in ’s Graveland, wordt de komende weken grondig gerenoveerd. Er worden bomen verwijderd, 2 bijzondere tulpenbomen verplaatst, 43 bomen en 3500 struiken geplant om de structuur van dit 18e eeuwse pad weer terug te krijgen.


Foto: Natuurmonumenten/Peter Leermakers

Deze grote opknapbeurt van het populaire wandelpad is een belangrijk onderdeel van het grote herstelplan voor de ’s Gravelandse Buitenplaatsen dat Natuurmonumenten nu uitvoert. Doel van dit plan is de oude glorie op tien Buitenplaatsen in ‘s Graveland te herstellen door middel van het terugbrengen van de oude structuren en belangrijke cultuurhistorische elementen.

Het slingerpad is in de 18e eeuw aangelegd door landschapsarchitecten en bood een verrassend afwisselende wandeling, met steeds weer andere doorkijkjes en veel gevarieerde planten. Inmiddels is het pad uitgesleten, zijn veel oorspronkelijke planten verdwenen en staan bomen op instorten.

De afgelopen tijd hebben vrijwilligers al veel licht snoeiwerk verricht. Vanaf maandag 3 november as. start een bosaannemer met het grotere werk zoals het vervangen van bomen.

Tevens het herplanten en aanplanten van veel verschillende struiken, zodat met een grotere verscheidenheid aan kleuren en bloemen dit weer een romantisch en weelderig wandelpad kan worden. De nieuwe struiken, met meer bessen en zaden, trekken weer volop vogels, insecten en vlinders.

Tijdens de werkzaamheden, die tot uiterlijk half december zullen duren, is het pad afgesloten voor wandelaars. Er worden informatieborden geplaatst om de bezoekers te informeren over de voortgang van de werkzaamheden.

Het herstel van dit slingerpad is mogelijke gemaakt door een financiële bijdrage van 1800 donateurs uit de omgeving die het herstelplan ondersteunen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
14 gr.
windkr. 2