WIJDEMEERSE WEBKRANT
Seniorenwoningen weg..
Nederhorst den Berg, za 17 oktober 2009

De gemeente heeft in het bestemmingsplan kern Nederhorst den Berg twaalf seniorenwoningen genegeerd die daar waren voorgesteld door de ANBO.


DBW raadslid Ria Hennis vraagt in een persbericht
aandacht voor deze kwestie.

persbericht

Dorpsbelangen Wijdemeren

Dorpsbelangen Wijdemeren en de Partij van de Arbeid steunen de ANBO, de ouderenbond, in hun plan voor de bouw van 12 seniorenwoningen aan het Ankeveense pad in Nederhorst den Berg.

Anbo-plan genegeerd

Het plan had eigenlijk een onderdeel moeten zijn van het bestemmingsplan voor de kern van Nederhorst den Berg, maar is daar om onbekende redenen buitengehouden. Het antwoord van het college van B. en W. op vragen van DBW in de commisievergadering R&E van september jl. verschafte geen opheldering. Het negeren van het ANBO plan mag verbazingwekkend worden genoemd, omdat al in 2007 overleg met de gemeente positief was afgerond.

Passende bestemming

Het plan omvat 12 seniorenwoningen in 6 blokjes van twee onder één kap, waardoor een wenselijke openheid van het landschap wordt behouden. ANBO is van mening dat huisvesting van senioren op deze locatie een passende bestemming is en zeker tegemoet komt aan de behoefte van de plaatselijke bevolking. Bovendien zijn er op korte termijn nauwelijks mogelijkheden om op centrale locaties voor deze groep bewoners te bouwen.

Gemeente niet alert

DBW en de PvdA delen die mening en hebben de  ANBO hun volledige medewerking toegezegd. De enige mogelijkheid om in het bestemmingsplan in te breken is het indienen van een zienswijze. Dat zal gebeuren. Overigens betreuren de beide partijen, evenals de ANBO, de gang van zaken, omdat een grotere alertheid van de gemeente de realisatie van het plan aanzienlijk had kunnen bespoedigen.

Ria Hennis
Raadslid Dorpsbelangen Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
11 gr.
windkr. 3