WIJDEMEERSE WEBKRANT
Reis naar Vuurland
Loosdrecht, do 18 november 2009

Op 2 december doet Gerrit Jan Zwier verslag van zijn reis naar Patagonië en Zuidatlantische eilanden in de bibliotheek in Loosdrecht.

persbericht

Een reis naar Vuurland, Patagonië en Tristan de Cunha bij De Bibliotheek vestiging Wijdemeren

Op woensdagavond 2 december doet Gerrit Jan Zwier verslag van zijn reis naar Patagonië en Zuidatlantische eilanden in de bibliotheek in Loosdrecht.

Gerrit Jan Zwier is bekend door zijn reisverhalen en boeken die hij daarover publiceert. Titels die van hem zijn verschenen, zijn bijvoorbeeld Altijd Lapland, De knoop van IJsland en Naar de rand van de kaart.
Hij studeerde biologie, geografie en antropologie; een prachtige combinatie voor een reisauteur!

Als reisjournalist heeft hij zich in eerste instantie gespecialiseerd in noordelijke gebieden. Maar sinds zijn reis naar Patagonië, Tristan de Cunha, Vuurland en de Falklandeilanden hebben ook de zuidelijke gebieden zijn warme belangstelling. Of zoals hij zelf zegt: “Het hoge noorden en het diepe zuiden hebben, wat landschap en geschiedenis betreft, veel gemeen”.

Van plekken aan de rand van de kaart, zoals Vuurland, Patagonië en Tristan de Cunha, gaat een geheimzinnige aantrekkingskracht uit. Blijft het mysterie overeind als je er voet aan wal zet? Gerrit Jan Zwier geeft u, onder andere aan de hand van prachtig beelden van het rijke dierenleven, graag een antwoord hierop.

Informatie

Aanvang 20.00 uur
Toegangsprijs: € 7,50.
Leden van de bibliotheek ontvangen korting en betalen € 6, -
Kaarten verkrijgbaar aan de balie tijdens openingsuren van vestiging Wijdemeren en te reserveren via wijdemeren@debibliotheek.org of 035-5825488.
Tjalk 41
1231 TT Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
11 gr.
windkr. 4