WIJDEMEERSE WEBKRANT
GL over OV-kaalslag
Wijdemeren, di 10 november 2009

Namens GroenLinks schreef Felix Flameling een brief aan de GL fractie in Provinciale Staten over de voorgenomen kaalslag in het OV.

ingezonden brief

Aan Anna van Heijst, fractielid GroenLinks Provinciale Staten Noordholland.

De Groenlinksers In Wijdemeren maken zich grote zorgen over de voorgestelde wijzigingen in het buslijnennet vanaf 2011.

Na de verdunning van het openbaar busvervoer van 5 jaar geleden, het opheffen van de buurtbus in Wijdemeren en de geplande stopzetting van de openbaarvervoertaxi in 2011 alsmede het niet bereikbaar zijn dmv de treintaxi wordt het niet-autorijdende deel van de bevolking in een isolement gebracht.

  • Nederhorst den Berg: slechts bereikbaar vanuit Weesp
  • `s-Graveland en Kortenhoef: slechts bereikbaar vanuit Bussum
  • Gemeentehuis van Wijdemeren niet meer direct bereikbaar vanuit Nederhorst den berg , `s-Graveland en Kortenhoef.
  • Ankeveen: al jaren onbereikbaar met OV

Voor doelgroepen van sociale zaken is het gemeentehuis niet meer bereikbaar met OV. Voor de kwetsbare groepen is Hilversum niet meer bereikbaar: denk daarbij aan integratieprojecten, taalcursussen, het UWV.

Dit lijstje is waarschijnlijk niet eens volledig, maar geeft voldoende aan dat in Haarlem vanachter het bureau wordt bestuurd en niet vanuit de echte lokale werkelijkheid.

Maak eens een openbaarvervoersritje van Nederhorst den Berg naar het gemeentehuis van onze gemeente in Loosdrecht. Dan gaan we met de bus naar Weesp (1 keer per uur), met de trein naar Hilversum en daarna met de bus naar Loosdrecht. Echter geen bushalte meer bij het gemeentehuis, zoals nu nog wel het geval is

Wij beschouwen de provinciale plannen niet meer als een verschraling maar als het opheffen van het busvervoer . En nog even een uitsmijter: wat moeten onze schoolkinderen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar! Verreweg de meesten gaan vanuit de Wijdemeerse dorpskernen naar het vervolgonderwijs in Hilversum.

Met klem verzoeken wij de Fractie minimaal  de huidige buslijn van Hilversum via Nederhorst den Berg naar Weesp vice versa in stand te houden.

Vriendelijke groeten,

Namens GroenLinks Wijdemeren,
Felix Flameling

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grijs, droog
8 gr.
windkr. 2