WIJDEMEERSE WEBKRANT
Eigenwijze Straatlantaarns
Kortenhoef, di 10 maart 2009

In Oud Kortenhoef leven de straatlantaarns hun eigen leven. Ze willen niet meer uit gaan. Dag en nacht verlichten ze de Dijk.

Wijdemeren kent eigenwijze straatlantaarns. De lantaarns bij de nieuwe fietsbrug over het Hilversums Kanaal in 's-Graveland wilden lange tijd niet aan. Dat duurde enkele weken tot het mankement gevonden en gerepareerd was. Tenminste dat leek even zo. De lantaarns gaven zich niet zo gemakkelijk gewonnen. Zij gingen wel aan, maar pas om elf uur 's avonds.

Kortenhoef

Het lantaarnduiveltje heeft een nieuwe werkplek gevonden. De Kortenhoefse Dijk in Oud Kortenhoef. De historische lantaarns gaan niet meer uit. Er is gebeld en gemaild naar de gemeente, maar die kan er weinig aan doen. Nuon gaat er over, althans, Nuon heeft het onderhoud uitbesteed aan Liander.

Geschampt?

Een zegsman van Liander kent het probleem. Binnenkort gaat het bedrijf metingen uitvoeren om uit te vinden waar het probleem zit. Contractueel moet het dan binnen tien dagen opgelost zijn. De woordvoerder van Liander denkt dat het probleem is ontstaan door graafwerkzaamheden, waarbij de kabel geschampt is, al kan hij dat op dit moment nog niet met zekerheid zeggen.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
8 gr.
windkr. 3