WIJDEMEERSE WEBKRANT
Orgelconcert 's-Graveland
's-Graveland, zo 8 maart 2009

Op vrijdag 27 maart zal Jaap Zwart een concert geven op het Bätz-orgel in de Hervormde kerk aan het Noordereinde 14 te ‘s-Graveland.

ingezonden bericht

Orgelconcert Jaap Zwart in ’s-Graveland

Op vrijdag 27 maart 2009 hoopt Jaap Zwart een concert te geven op het prachtige 185 jaar oude Bätz-orgel in de Hervormde kerk aan het Noordereinde 14 te ‘s-Graveland.

Het concert begint om 20:00 uur. De toegang is gratis.
Gespeeld worden werken van o.a. Pachelbel, Zipoli en, omdat het dit jaar 200 jaar geleden is dat Felix Mendelssohn Bartholdy geboren werd, staat er ook van hem een werk op het programma. Bij een Zwart mag ook Jan Zwart (grootvader) niet ontbreken. Tevens zal er geïmproviseerd worden door de organist Jaap Zwart.

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog even na te praten. Om dit te bekostigen zal er wel een collecte gehouden worden.

Allen hartelijk welkom.

Biografie Jaap Zwart

Jaap Zwart (1955) kreeg de muzikale basisopleiding van zijn vader Jaap Zwart sr. Aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam studeerde hij hoofdvak Piano bij Jan Kruyt, waarvoor hij in 1977 het einddiploma behaalde. Bij Simon C. Jansen studeerde hij hoofdvak Orgel. In 1979 behaalde hij het solistendiploma met onderwijsbevoegdheid voor Orgel. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag sloot hij zijn studie af met het diploma voor het hoofdvak Theorie der Muziek.

Jaap Zwart is docent aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht in de vakken theorie, analytisch studeren en improvisatie.

Hij is een veelgevraagd begeleider, heeft een drukke concertpraktijk en is organist van de Grote of Andreaskerk in Hattem, Grote Kerk in Harderwijk, Zuiderkerk in Zwolle en begeleidt regelmatig diensten op het Schnitger-orgel van de Grote of St. Michaëlskerk te Zwolle.

Zie ook: www.hervormdegemeentesgraveland.nl

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
7 gr.
windkr. 4