WIJDEMEERSE WEBKRANT
Expositie Ereil
Kortenhoef, vr 15 mei 2009

Kunstwerker Ereil exposeert binnenkort in de “Blokhut” achter het oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, te Kortenhoef.

ingezonden bericht

Kunstexpositie

Binnenkort wordt een interessante expositie gehouden in de “Blokhut” achter het oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, te Kortenhoef.

Werken van “ereil”
Expositietitel: “30 kleuren wit …?”

Het werk van ” ereil”  bevindt zich op het grensvlak van abstract en realistisch. Hoe groter de lijsten hoe meer de verbeelding en fantasie zich kan laten leiden. Elke speurtocht levert evenwel een concreet thema op. Dat maakt het werk spannend. De onderwerpen zijn meestal aan de natuur ontleend, hoewel ook een abstract begrip of bouwwerk niet ontbreekt.

De werken zijn opgebouwd met een zgn. “gemengde techniek”. Voor de materiaalkeuze maakt de kunstenwerker gebruik van allerlei hedendaagse verven, vul-, en hecht middelen, zowel glans als mat. Voor de afwerking wordt o.a. cement, zand, zelfs suiker toegepast.

De Wijdemeerse kunstwerker die zich bedient van het pseudoniem: “ereil”, heeft de combinatie en toepassing van de materialen nog vrij kort geleden ontdekt en zich de techniek eigen gemaakt met een verrassend resultaat. De kunstwerker heeft inmiddels al diverse werken vervaardigd,  met steeds nieuwe en veranderende thema’s, waarvoor gretig aftrek bestaat. Het hangt dan ook reeds in diverse hoeken van het land.

Om meer mensen kennis te laten maken met dit werk wordt een tentoonstelling georganiseerd. De kunstwerker zal hierbij grotendeels zelf aanwezig zijn en kan u meenemen in het verhaal over de achtergrond, de techniek en de mogelijkheden van deze boeiende en verrassende kunstwerken.

De expositie is van 6 t/m 13 juni 2009, de openingstijden zijn:
Zaterdags: 11.00 u – 17.00 uur
Maandag t/m vrijdag: 13.00 u – 17.00 uur
Zondag gesloten

U bent van harte welkom!.

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
18 gr.
windkr. 2