WIJDEMEERSE WEBKRANT
Varen in Ankeveen
Ankeveen, ma 11 mei 2009

Op zaterdag 23 mei en 6 juni kunt u met Natuurmonumenten mee met een lange wandel- en vaartocht in Ankeveen.

persbericht

Wandel- en vaarexcursie op de Ankeveense Plassen

Natuurmonumenten nodigt u uit voor een dagtocht op de Ankeveense Plassen. Op zaterdag 23 mei, 6 juni van 10.30 tot 15.30 uur kunt u mee met een lange wandel- en vaartocht.

Dagtocht met picknick

Vanuit het bezoekerscentrum in ’s-Graveland wandelt u naar de Ankeveense plassen. Na ongeveer 5 km komt u aan bij de excursieboot, waarmee u een vaartocht van 2 uur maakt. Voor liefhebbers van weidse vergezichten, smalle slootjes, rietlandjes en veel vogels is dit een uitgelezen kans. Met een gids vaart u in een open boot door een intiem kleinschalig landschap met sloten, legakkers, rietlanden en moerasbos. Vogels zijn te zien en te horen in het riet en op het water. Misschien ziet u onderweg wel een zwarte stern of een visdiefje. De picknickmand gaat mee aan boord. Na de vaartocht wandelt u in ongeveer een uur weer terug naar het bezoekerscentrum. Leden van Natuurmonumenten betalen € 20,50 en niet-leden € 25,50.

Regelmatig kunt op woensdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 15.30 uur mee met de reguliere vaarexcursie op de Ankeveense Plassen.

Reserveren

Excursies dient u te reserveren via de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55 of via www.natuurmonumenten.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
17 gr.
windkr. 4