WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen milieusubsidie Wdm
Loosdrecht, di 23 juni 2009

In de commissie R en E stond in april een subsidieregeling van de provincie voor milieumaatregelen op de rol. Wijdemeren doet daar niet aan mee.

Wim van Oudheusden zond onderstaande ingezonden brief. In die brief stond het integrale raadsvoorstel dat u hier kunt vinden. De integrale tekst van dat raadsvoorstel hebben wij uit de brief geschrapt. Het deel waar de brief eigenlijk over gaat hebben wij laten staan. De provinciale subsidie bedroeg bijna 12.000 euro. Red. WWK.

ingezonden brief

Wijdemeren doet niets voor het milieu!

Men is hiervoor gestraft door Noord-Holland, draagt zelf geen eurocent bij, informeert niet over het leeg zijn van het potje etc etc.  Jammer, Nelleke, dat je zo'n GroenLinks punt links liet liggen.

Uit het raadsvoorstel:

-------------------------------

De subsidieregeling duurzame energiepakket Noord-Holland is voor Wijdemeren eenéénmalige subsidie. Wijdemeren heeft vorig jaar de klimaatafspraak met de provincie Noord-Holland ondertekend. De gemeente dient invulling te geven aan deze klimaatafspraak door het opstellen van een klimaatprogramma. Door de onderbezetting op cluster Milieu is het niet mogelijk een klimaatprogramma op te stellen en de daaruit voortvloeiende projectmatige activiteiten te coördineren.

Om deze reden voldoet Wijdemeren niet aan de subsidievoorwaarden voor duurzame energiepakket Noord-Holland 2009 en kan Wijdemeren na deze subsidieronde haar burgers geen subsidie aanbieden.

Einde citaat ------------------------------

Wim van Oudheusden
AP@W
Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 4