WIJDEMEERSE WEBKRANT
Beloning voor tip overval
's-Graveland, wo 3 juni 2009

Gisteravond werd de moord op de 's-Gravelandse ondernemer Ton Boomgaard behandeld in het Avro-programma Opsporing Verzocht.

In het programma werden meer details gegeven over de toedracht van de overval op het huis van Boomgaard op 27 februari. Om kwart over zeven 's avonds belden drie mannen met bivakmutsen aan. Zij raakten in worsteling met de echtgenote van Boomgaard. Deze schoot zijn vrouw te hulp. Bij de worsteling werd geschoten, waarbij Boomgaard dodelijk gewond werd. De overvallers kwamen aanrijden vanaf de Loodijk in een donkere Volkswagen Touareg. Die auto was een maand eerder gestolen in Almere. Een uur na de overval werd de auto brandend aangetroffen in Soest op de Hooiweg. Wat er zich in de woning heeft afgespeeld wordt door de politie in het belang van het onderzoek niet bekend gemaakt.

Volgens het programma is er een groot geldbedrag buitgemaakt, alsmede een aantal kostbare juwelen, die getoond werden in de uitzending. Voor de gouden tip heeft justitie een bedrag van 20.000 euro uitgeloofd.

Bekijk de uitzending. (Het onderdeel over de roofoverval in 's-Graveland start op 23 min. en 50 sec.)

bron
Avro
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
16 gr.
windkr. 3