WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwe Politici in Wdm
Wijdemeren, do 29 januari 2009

In de raad betraden twee gezichten de politieke arena. raadslid Kees Haverkamp (CDA), een oud gezicht , en wethouder Gerard Abrahamse (VVD) een nieuw gezicht.

Kees Haverkamp (CDA)


Kees Haverkamp (Nederhorst den Berg) legt de eed af.

Kees Haverkamp maakt een flitsende carriere binnen het CDA. Op 26 juni vorig jaar werd hij benoemd tot fractieassistent. Vanavond werd hij beëdigd tot raadslid voor het CDA, vanwege het vertrek van Esther Luijer.


Een trotse Kees Haverkamp met zijn beide zonen. Rechts oud-raadslid van Nederhorst den Berg en Wijdemeren, thans buitenlandwoordvooerder voor het CDA in de Tweede Kamer, Maarten Haverkamp.

Gerard Abrahamse

De door de VVD fractie van buiten aangetrokken wethouder is Gerard Abrahamse uit Utrecht. Binne de eigen afdeling kon de VVD geen geschikte kandidaat vinde, aldus fractievoorzitter Joep Frijdal. Zijn benoeming was niet geheell onomstreden. DBL, DBW en HKA stemden tegen zijn benoeming. Niet vanwege de persoon, maar wel omdat de gemeente nog wachtgeld betaalt aan ex-wethouder Wim Lorjé, nu salaris gaat betalen aan Gerard Abrahamse en over ruim een jaar, na de verkiezingen, ook aan hem weer wachtgeld gaat betalen. En dat voor een gemeente in financiële problemen, aldus René Voigt (DBW). De partijen vonden dat het voor het komende jaar, tot de verkiezingen, niet nodig was om nog een vierde wethouder te benoemen. "Met twee full time en twee part time bestuurders moet het ook kunnen."


Wethouder van Financiën Gerard Abrahamse (VVD)

De coalitie van CDA, VVD, PvdA en Edwin Bult van GL, liet zich niet overtuigen. De benoeming, installatie en ontheffing van wonen in Wijdemeren werden aan Gerard Abrahamse verleend met 13 tegen 6 stemmen.

In zijn openingsspeech liet Gerard Abrahamse blijken veel van Loosdrecht te weten en veel met Loosdrecht op te hebben. Hij zeilde er en was namens de gemeente Utrecht lid van het Plassenschap. Hij betrapte zich er zelf regelmatig op dat hij Loosdrecht zei als hij Wijdemeren bedoelde. Voor iedere keer dat hij die vergissing maakt zal hij 1 euro in een potje storten. Bij de opsomming van de kernen van Wijdemeren kwam hij een heel eind, maar vergat hij 's-Graveland. De woonplaats van zijn fractievoorzitter.

Aflsuitend, nadat hij benoemd en beëdigd was, wenste René Voigt (DBW) hem alsnog succes toe bij het beteugelen van de financiële problemen waarvoor Wijdemeren zich gesteld ziet.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
0 gr.
windkr. 2