WIJDEMEERSE WEBKRANT
Orion Ensemble bij KadD
Kortenhoef, do 22 januari 2009

Op 12 februari is er een concert van het Orion Ensemble in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Het Orion Ensemble is een gezelschap met als vaste kern een pianotrio.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk presenteert:
Orion Ensemble met "Roots"


Orion Ensemble

Op 12 februari kunt u luisteren naar een concert van het Orion Ensemble in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Het Orion Ensemble is een kamermuziekgezelschap met als vaste kern een pianotrio. Het ensemble kenmerkt zicht door een programmering zonder grenzen in bezetting, stijl, tijd en land.

Originele verbanden

Een van de krachten van het Orion Ensemble is dat het op originele wijze verbanden legt tussen klassieke, jazz, Joodse, Spaanse en Argentijnse muziek. De musici steken veel energie in het zoeken naar nieuw materiaal. Hierdoor heeft waardoor het ensemble een uniek repertoire opgebouwd dat nooit eerder door een pianotrio werd gespeeld. Het Orion Ensemble heeft dan ook heel wat wereldpremières op zijn naam staan.

Thema: ‘Roots’

Het Orion Ensemble onderscheidt zich door zijn veelzijdige, originele en thematische repertoire keuze. De aangeboden programma's vertonen elk een rode draad. Ieder programma is op een speelse manier opgebouwd rond een thema. In Kortenhoef is dat het thema ‘Roots’, met volksmuziek als inspiratiebron. U kunt luisteren naar werken van Gershwin, Haydn, Martin, Piazolla (onder andere Adios Nonino), Achron en Leutscher.

Musici

Het pianotrio van het Orion Ensemble bestaat uit Leonard Leutscher (piano), Carla Schrijner (cello) en Pauline Terlouw (viool).

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 12 februari 2009, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 15,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 10,00
Reserveren: telefoon 06-30946840 of www.kunstaandedijk.nl.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 6