WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bezwaar tegen Reclame
Kortenhoef, do 22 januari 2009

Theo Andriessen uit Kortenhoef maakt bezwaar tegen de plaatsing van een ingezonden bericht over een schilderworkshop.

ingezonden brief

Goedemorgen,

Waarom wordt er reclame in de krant geplaatst?

'Workshop landschap schilderen'
Gaan er nu ook slagers, supermarkten ed aanbiedingen doen?
Ik vind dat dit niet kan.

Met vriendelijke groet,

Theo Andriessen
Kortenhoef

Reactie WWK:

De WWK staat boordevol met berichten over muziekuitvoeringen, toneelstukken, tentoonstellingen, lezingen, workshops, cursussen, etc. etc. waarvoor de bezoeker moet betalen. (Natuurmonumenten, GGD, Jagthuis, Kunst aan de Dijk, BMOL, Sypesteyn, De Spot, etc., etc.) Als het criterium zou zijn dat er geen berichten geplaatst worden voor activiteiten waarvoor betaald moet worden, omdat dat reclame is, dan zou dat betekenen dat alle informatie over dat soort activiteiten uit de WWK zou verdwijnen. Voorzover wij kunnen nagaan stellen onze lezers die informatie wel op prijs. (Als dat niet zo is, dan horen wij dat graag.)

Voor pure commerciële activiteiten als keukenshows, meubelshows, etc., het soort persberichten dat wij ook wel eens ontvangen, hanteren wij wel het "reclame" critrium. Die kunnen in de WWK geplaatst worden tegen betaling. Dus ook de keukenshowroom, supermarkt en de slager zijn van harte welkom in de WWK. Tegen betaling van een advertentietarief.

Deze redenering staat overigens nog geheel los van het feit dat alle media het moeten hebben van adverteerders. De WWK is daarin dan nog uiterst bescheiden. De lezers van de WWK krijgen veel informatie (ook van de gemeente!) zonder dat zij er een cent voor betalen. Iemand moet toch onze pc, onze stroom en ons hostingcontract betalen... Onze tijd leveren wij uit onze eigen zak.

Of moeten wij de WWK afsluiten voor algemene toegang, abonnementen gaan verkopen en alle reclame en berichten over betaalde activiteiten schrappen? Dat is een model dat zeker niet zal werken naar onze overtuiging. We houden het dus maar zo.

WWK
Rik Jungmann

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 6