WIJDEMEERSE WEBKRANT
AGV praat niet met Horstermeer
Wijdemeren, wo 14 januari 2009

Het dagelijks bestuur van waterschap AGV weigert om met de bewoners van de Horstermeer te gaan praten over het plan Weide Meren van Jan Zwagerman.

Dossier Horstermeer

(Het document over het peil flexibel peil in Loosdrecht is zeer technisch en het is omvangrijk. Wij hebben het geplaatst op de WWK om de openbaarheid en transparantie te dienen waar het bij AGV al jaren aan ontbreekt. Maar wij hebben het rapport niet gelinkt. Als u het rapport wilt downloaden, dan kunt u ons een berichtje sturen met uw verzoek om de link. Die sturen wij u dan per omgaande toe. Wij zitten vanwege de schaatsperiode en de enorme hoeveelheid bezoekers in die periode al ver over de limieten van ons hostingcontract. Vandaar. red. WWK.)

ingezonden bericht

Geachte redactie,

Gaarne wil ik het navolgende berichten.

Donderdag 8 januari is het nieuwe dagelijks bestuur van het waterschap AGV geinstalleerd. De coalitie wordt gevormd door CDA, PvdA, Waternatuurlijk, LTO en KvK.

De VVD en Recreatie WonenWater zijn in de oppositie beland. Bij het bespreken van het coalitieakkoord zijn een aantal moties ingediend die het niet gehaald hebben. Dit is opmerkelijk want de coalitiegenoten hadden zich in de verkiezingscampagne hier sterk voor gemaakt.

Het verzoek om met de bewoners van de Horstermeer te gaan praten over het goed ontvangen plan Weide Meren werd door het nieuwe dagelijks bestuur en ook het CDA afgewezen. Zo haalde de motie het ook niet om te gaan praten over de Bethune polder.

Het flexibelpeil in de Loosdrechtseplassen is in het nieuwe Watergebiedsplan 26 november terug gebracht naar 20 cm. In het coalitieprogram is opgenomen dat er geen flexibel peil niet in watersportgebieden zal komen. Doch het huidige dagelijks bestuur wil het plan van de Loosdrechtse Plassen niet terug draaien. De peilbesluiten liggen nu bij de provincie Noord Holland en Utrecht. Nadat GS de nieuwe peilen goedkeurd hebben, kan er door belanghebbenden beroep worden ingesteld. Degenen die bezwaar hebben gemaakt krijgen hier bericht van.

In de procedure van de Watergebiedsplannen Loosdrechtse plassen is voor AGV een nota over het flexibel peil opgesteld die niet op de website van AGV is terug te vinden. Deze kan voor bezwaarden van belang zijn. Daarom zend ik u deze hierbij om te downloaden. (Zie de opmerking boven dit bericht. red. WWK.)

Waterschapspartij Recreatie Wonen Water
Ton Vendrig

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
4 gr.
windkr. 3