WIJDEMEERSE WEBKRANT
Regels zijn Regels
's-Graveland, za 21 februari 2009

Wim van Oudheusden vindt dat het college de regels van het spel verandert tijdens de wedstrijd m.b.t. de kapvergunning voor het Noordereinde.

ingezonden brief

Hoe AZ kampioen werd

In de 1e helft van de wedstrijd tegen de nummer 2 werd een buitenspeldoelpunt van AZ afgekeurd. Een speler van AZ werd met rood het veld uitgestuurd na een slaande armbeweging. AZ dreigt het kampioenschap thuis in een kolkende wedstrijd te verliezen. Ze moeten winnen!

De KNVB zet op verzoek van DSB, de sponsor, de scheidsrechter onder druk om AZ alsnog te laten winnen. De scheidsrechter regelt in de rust met de KNVB dat de buitenspelregel wordt veranderd en dat de strafmaat voor nekslagen wordt versoepeld. Na rust begint de wedstrijd opnieuw met 11 AZ-spelers en met de stand 1-0 voor AZ op basis van de nieuwe regels. Absurd, vindt u? Ik wel.

De kapvergunning Noordereinde is niet verleend conform de regels van de Bomenvergunning. B&W past de regels aan en ziedaar: de bomen mogen alsnog worden gekapt door de commercieel betrokken adviseurs.

't Is maar hoe je het bekijkt en wie de macht in handen heeft en tijdens de wedstrijd de regels mag aanpassen.

Nee, het zou eerlijk zijn in beide gevallen op basis van de op het moment van gebeuren geldende regels BLIJVEND toe te passen.

AZ gaat door met 10 man en 0-0. De bomen blijven waar ze staan op basis van zogenaamd "overgangsrecht" tot de oude regels zijn verjaard.

namens anderepolitiekwijdemeren.nl
W. van Oudheusden

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 2