WIJDEMEERSE WEBKRANT
Regioschaak: Twee scholen
Wijdemeren, ma 16 februari 2009

De regionale Schaakbond heeft bekend gemaakt dat de Curtevenneschool en de Sint-Antoniusschool mee mogen doen met de kampioenschappen.

ingezonden bericht

Pion promoveert tot Dame

Het hoge woord is er uit, waar vele kinderen van de Sint Antoniusschool naar uitkeken, is uitgekomen.

Afgelopen weekend heeft de Stichts-Gooische-Schaakbond (SGS) bekend gemaakt dat naast de Curtevenneschool ook de Sint-Antoniusschool deel mag nemen aan de regionale kampioenschappen. Dat er zo lang onduidelijkheid was, kwam doordat in de Wijdemeren 18 teams aan het plaatselijk kampioenschap deelnamen, dat is een grensgeval, net wel of net niet. Dat hangt er dan ook weer vanaf hoeveel teams in de andere gemeenten die onder het gebied van de SGS vallen deelnemen, of er eventueel nieuwe deelnemende gemeenten bijkomen etc.

Om drie teams af te kunnen vaardigen namens de gemeente Wijdemeren zouden er dit jaar zo'n 30 teams moeten deelnemen, wie weet dat dat aantal in de toekomst gehaald wordt, maar gezien de gestage doch zekere groei van dit plaatselijk evenement kan dat nog wel 5 jaar duren. En wie weet hoe de situatie dan is?

Op 14 maart zal in Amersfoort in poules van 8 teams gestreden worden om de eerste 4 plaatsen, deze geven recht op de volgende ronde waarin een goede plaats recht geeft op deelname aan het landelijk kampioenschap. Dit lijkt vooralsnog niet haalbaar, maar wie weet wat de toekomst brengt. Gezien het feit dat organisator Patrick Kreuning door zijn nieuwe werk op maandag vrij is heeft hij tijd ondersteunende lessen te geven.

Uiteraard is dit resultaat ook te danken aan de financiële steun van de sponsoren: Oogmerk Briljant, Intersell, R.R.-Taxi, Pan & Koek, Bakkerij Mur, Smallenburg verf en behang, Rijwielhandel W. de Jongh en de Ballonnenboutique. Gezien de jaarlijkse groei worden nog nieuwe sponsoren gezocht, vooral in Nederhorst den Berg waar nog geen enkel bedrijf sponsort. Uiteraard hopen we ook dat de andere sponsoren ons dit jaar weer financiëel willen ondersteunen.

Olympiade

Mocht het zover komen dat er inderdaad een olympiade gaat komen, wat de gemeente zo graag wil, dan is schoolschaak bereid hierin te participeren. Schaken is dan wel een denksport, maar ook dat is sport. En er bestaat al jaren een schaakolympiade waarin de Nederlandse topschakers als Jan Timman en Loek van Wely met wisselende successen deelnemen. Maar voorlopig is het eerstvolgende doel om op 14 maart in Amersfoort de volgende ronde te bereiken. Can we do it? Yes we can!!!

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
7 gr.
windkr. 2