WIJDEMEERSE WEBKRANT
30 km Zone werkt niet
's-Graveland, vr 13 februari 2009

Patrick Kreuning twijfelt aan het nut van een dertig kilometer zone op het Noordereinde, zoals in de plannen voor de reconstructie staat.

ingezonden brief

Noordereinde op de schop en een 30 kilometerzone bij de Klapbrug

Geacht college,

Uw plannen klinken te mooi om waar te zijn, ik heb ze wat mij betreft dan ook met het spoelwater door de gootsteen laten lopen. Een 30 kilometerzone bij de Klapbrug, heel leuk bedacht, maar wie gaat controleren of er niet te hard gereden wordt? Veel automobilisten en bestuurders van ander gemotoriseerde voertuigen hebben een broertje dood aan 30 kilometer zones in de gemeente Wijdemeren en ze hebben nog gelijk ook, er wordt namelijk nauwelijks tot niet gecontroleerd. Onlangs reed een wagen met een snelheid ver over de 100 km over de Klapbrug, vier wielen van de grond. De politie controleert liever op wegen als de Loodijk en de Vreelandse weg, daar kan men meer bonnen uitschrijven, een agent hoort nu eenmaal zoveel bonnen per jaar uit te schrijven, anders haalt ie de norm niet en moet hij tekst en uitleg komen geven bij de hoge heren.

Tegelijkertijd gaat u de weg verbreden zodat er meer ruimte is, derhalve meer mogelijkheden om net even wat extra gas te geven. Dit is toch wel in tegenspraak met elkaar. En in de tijd van de verbouwing laat u lijn 105 richting Hilversum ook nog eens vervallen en is enkel Bussum en de Hilversumse Meent bereikbaar terwijl de doorsneemens uit Kortenhoef/'s Graveland/Ankeveen sneller naar Hilversum zal reizen dan richting Bussum, in Hilversum is de markt groter kun je meer winkels vinden etc.

Ik zou zeggen, kijk nog eens goed naar de plannen en maak er haalbare doelen van, derhalve geen wegverbreding, verkeersremmende maatregelen als de diamanten op de Koninginneweg, drempels gaat niet, daarvoor staan de huizen te dicht langs de weg, het gevolg zou zijn dat er scheuren in de muren komen. Wie weet toch een stoplicht bij de Klapbrug, en een doorgaand fietspad langs het Noordereinde ter hoogte van de Klapbrug, al zal de fietser dan misschien een flink stuk om moeten rijden.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2