WIJDEMEERSE WEBKRANT
DBL: geld voor Nierstichting
Wijdemeren, vr 13 februari 2009

DBL fractievoorzitter Jaap van Waveren werd ook DBL teamleider van een schaatsploeg die geld inzamelt voor de Nierstichting.

persbericht

Wijdemeerders schaatsen voor de Nierstichting

Onder de naam DBL (Doel Beter Leven) is een team van Wijdemeerders geformeerd dat op 1 maart aanstaande zal deelnemen aan de Nierstichting Elfstedentocht.

Op 11 banen in Nederland kunnen deelnemende teams een bepaalde afstand schaatsen met als doel zoveel mogelijk sponsorgeld te genereren. Het team DBL schaatst mee op de baan in Utrecht.  Met deze deelname willen wij veel geld ophalen voor de Nierstichting. En u kunt daarbij helpen door ons te sponsoren. Leven met een nierziekte is zwaar en ingrijpend. Een donornier is voor velen hun enige hoop. De wachttijden zijn erg lang. Ook zijn er nierpatiënten waarvoor een donornier geen oplossing biedt. De Nierstichting zet zich al 40 jaar in voor een betere kwaliteit van leven voor nierpatiënten. Team DBL bestaat uit personen uit Wijdemeren die meedoen vanwege hun affiniteit met schaatsen en de doelstelling van dit initiatief.

Yvonne van den Brand Lid schaatsclub Kortenhoef en schaatstrainster
Ab Krook  Ex Bondscoach Nederlandse Schaatsploeg
David Pos  Bestuurslid Schaatsclub Ankeveen
Dirk Seldenrijk Leider 1e elftal sv Loosdrecht, 2 keer Elfstedentocht
Ronald van Slooten Nederlands schaatskampioenkampioen korte baan
Chiel van Praag Presentator
Jaap van Waveren Teamleider

Het team heeft als doelstelling € 5000 bij elkaar te schaatsen. Help ons om het belangrijke werk van de Nierstichting te steunen! U kunt dat op de volgende manier doen:

Richt een e-mail aan obicombvba at zonnet.nl met de mededeling “ik draag bij aan een beter leven”. U ontvangt vervolgens een e-mail met de uitleg hoe u rechtstreeks een bijdrage kan overmaken aan de Nierstichting. Een aardige bijkomstigheid is dat uw gift aftrekbaar is van de belasting. Na afloop van de Elfstedentocht worden de teams bekendgemaakt die veel hebben ingezameld. Wij hopen dat team DBL uit Wijdemeren zich positief zal onderscheiden.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2