WIJDEMEERSE WEBKRANT
Voorleesbrief Mgr. Punt
Wijdemeren, zo 8 februari 2009

De RK Kerk is in opspraak geraakt door een besluit van de Paus om een ontkenner van de holocaust tot de kerk toe te laten. Bisschop Punt reageert.

Damage Control

De RK kerk doet aan damage control. Het beheersen van de, door het besluit van de Paus, toegebrachte schade aan de kerk. Bisschop Punt, van het bisdom Haarlem, zond een brief naar alle RK kerken in het bisdom, waaronder die van de KAN-parochies in Wijdemeren. Die brief is een "voorleesbrief" die vandaag in alle parochies werd voorgelezen.

Voorleesbrief

Bisschop Punt sluit zich in zijn "voorleesbrief" aan bij de verklaring van zijn Rotterdamse collega Van Luyn, die eerder al afstand nam van de uitspraken van Williamson. Williamson ontkent dat er gaskamers waren en ook ontkent hij dat er zes miljoen joden vermoord zijn in de Tweede Wereldoorlog. Hij rekende op de Zweedse televisie voor dat dat er hoogstens twee tot driehonderdduizend konden zijn.

In de opening van de brief staat: "Het heeft de Joodse Gemeenschap op haar ziel getrapt en de gelovigen wereldwijd zeer geraakt.". De voorleesbrief beperkt daarmee de impact van de uitspraken van Williamson en het besluit van de Paus tot de Joodse gemeenschap en de gelovigen, terwijl die impact en imagoschade in werkelijkheid veel verder reikt.

Nadat de Paus Williamson afgelopen week opriep om zijn uitlatingen terug te nemen, was gisteren in het Journaal te horen dat hij dat weigert. Hij moet er eerst nog diepgaand op studeren, zo verklaarde hij.

De voorleesbrief vindt u hier.

bron
persbericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen, sneeuw
2 gr.
windkr. 2