WIJDEMEERSE WEBKRANT
Laatste Raad in 2009
Wijdemeren, vr 18 december 2009

Gisteravond was de laatste raadsvergadering van 2009. De opstelling was nieuw. De geluidsinstallatie was nieuw, maar de raadsleden waren oud.

De raadszaal was fraai versierd met passende kerstversiering. Een boom en glimmende versiering aan het plafond. Om de feestvreugde te verhogen bood de BRC een taart met een atletiekbaan aan. De raadsleden lieten zich de taart smaken, maar de besluitvorming werd er niet door beïnvloed.

In een rechthoek


Afstand college - burgemeester is sterk vergroot. Vooraan de wethouders op de rug gezien. Tegen de achterwand zitten burgemeester Heerschop en griffier Joop van Ditmarsch.

Burgemeester Karen Heerschop opende de vergadering met de mededeling dat de opstelling van de raad was gewijzigd en dat er een nieuwe geluidsinstallatie was geïnstalleerd. Stonden de tafels en stoelen in de raadszaal tot nu toe in een ovaal, nu had de opstelling een strenge hoekige uitstraling. Een lange kaarsrechte rechthoek, waardoor het college op flinke afstand van de burgemeester was gezet. Burgemeester Heerschop was blij met de nieuwe opstelling omdat zij iedereen beter kon zien.


De wethouders.

De nieuwe geluidsinstallatie moet ervoor zorgen dat de uitzendingen via internet en de registratie van de vergaderingen verstaanbaar en vlekkeloos verlopen. (De oude installatie kwam nog uit het gemeentehuis van 's-Graveland.)

Verscherpt toezicht

In een persbericht van de provincie Noord-Holland wordt de verlenging van het verscherpt toezicht op Wijdemeren aangekondigd. Wethouder Abrahamse ziet in de tekst van het persbericht een bemoediging (we zijn op de goede weg). Gert Zagt (DBL) leest in hetzelfde persbericht "een blamage voor Wijdemeren", omdat de wethouder de raad had verzekerd dat alles was doorgesproken en overeengekomen met de provincie.

De tekst in het persbericht luidt:

In de gemeente Wijdemeren was sprake van een niet-sluitende begroting. Daarom was in 2009 voor deze gemeente preventief toezicht ingesteld. Gedeputeerde Meerhof: “Wijdemeren heeft de nodige vorderingen gemaakt en is echt op de goede weg, maar zolang er nog geen volledig evenwichtige begroting is, kunnen wij niet anders dan ook voor 2010 preventief toezicht instellen. Als de gemeente komend jaar verder invulling geeft aan de voorgenomen maatregelen die leiden tot een duurzaam evenwichtig financieel plaatje, dan kan met ingang van 2011 het repressieve toezicht weer gaan gelden.”

Torenweg

De aanwonenden van de Torenweg in Nederhorst den Berg zullen twee maanden vier kilometer moeten omrijden. Wethouder Betske van henten legde uit dat de weg 60 cm ontgraven wordt, waardoor niemand, ook fietsers en voetgangers, er meer langs kan. Er is overwogen om rijplaten naast de weg neer te leggen voor de fietsers en voetgangers. De gemeente vindt dat echter te gevaarlijk.

Meterkast VV Nederhorst

Ben Steenvoorden (PvdA) was op bezoek bij de VV Nederhorst. Hij schrok nogal van de staat waarin de electriciteitsvoorziening van de veldverlichting verkeerde. Een vrij toegankelijke meterkast waarin een wirwar van draden en stoppen in het donker nauwelijks te onderscheiden was. Hij voorzag vuurwerk en ongelukken als er niet ingegrepen zou worden. Ook de staat waarin de hekken verkeerden vond hij gevaarlijk. De wethouder zegde toe de situatie in ogenschouw te zullen nemen.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
-1 gr.
windkr. 2