WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jazzconcert KadDijk
Kortenhoef, di 15 december 2009

Op donderdag 7 januari opent Kunst aan de Dijk het nieuwe jaar met een swingend jazzconcert van de Beets Brothers.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Swingend nieuwjaarsconcert met de Beets Brothers

Op donderdag 7 januari opent Kunst aan de Dijk het nieuwe jaar met een swingend jazzconcert van de Beets Brothers. Marius, Alexander en Peter Beets zijn oudgedienden in het jazzcircuit.

Gezamenlijk hebben ze ruim 75 jaar spelervaring. Hun repertoire omvat eigen composities, jazz-klassiekers en hoogtepunten uit het Great American Songbook. Kom luisteren, dansen en toasten met de Beets Brother!

Kunst aan de Dijk luidt het nieuwe jaar in met een van de meest vooraanstaande jazz-combo’s van de Nederlandse jazzscene. Al sinds hun jeugd spelen de broers Marius (1966), Alexander (1968) en Peter Beets (1971) samen. In 1983 traden ze voor het eerst gezamenlijk op. In de loop van de jaren traden ze op met artiesten als Houston Person, Hans Dulfer, Curtis Fuller en de vocalistes Rita Reys en Lils Mackintosh.

Explosieve energie

Tien jaar geleden besloten de broers om hun eigen weg te gaan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de Beets Brothers zijn weer terug op de jazzpodia. Op 7 januari kunt u luisteren naar de uitgesproken eigen sound van de broers: dynamische mainstreamjazz, met de karakteristieke explosieve energie van de hardbop. Hun heldere stijl leidt tot een harmonieus complex met een hoge artistieke kwaliteit. Zowel om naar te luisteren als de benen los te gooien.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 7 januari 2010, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 20,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 15,00
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
Govert Driessen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
1 gr.
windkr. 2