WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwe Website GAD
Wijdemeren, do 27 augustus 2009

De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) heeft haar website vernieuwd.

persbericht

Inhoud website GAD gerecycled

De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) heeft haar website vernieuwd. Veel inhoud is gerecycled en er staat ook nieuwe informatie op.

Zo kunt u met uw postcode snel de dichtstbijzijnde brenglocaties vinden, zoals een scheidingsstation, glasbak en textielcontainer. Om te weten welk afval u waar aan kunt bieden is er de afvalstromenwijzer. Scholen kunnen zich met het aanvraagformulier scholenproject aanmelden voor een afvalles en/of excursie.

De website is onderverdeeld in drie groepen om zo maatwerk aan de drie doelgroepen te verschaffen: inwoners, educatief en bedrijven.

Inwoners

Informatie over uw ophaalschema, de afvalsoorten, het ophalen en wegbrengen van (grof huishoudelijk) afval, toezicht en handhaving en over de GAD in het algemeen is te vinden op de website.

De soorten afval zijn te vinden in de afvalstromenwijzer. Op alfabetische volgorde is in de afvalstromenwijzer informatie te vinden over diverse soorten afval. Om na te gaan waar u uw afval naartoe kunt brengen is een brenglocatiemodule opgezet. Via de website kunt u bovendien een afspraak maken om uw Grof Huishoudelijk Afval op te laten halen door middel van het formulier Ophaalservice Grof Huishoudelijk Afval.

Educatief

De GAD vindt het belangrijk dat kinderen zich op jonge leeftijd al bewust worden van het feit dat het scheiden van afval van groot belang is. Milieu en het hergebruiken van afval hangen nauw met elkaar samen.

De GAD heeft daarom leuke, leerzame en nuttige lesmaterialen, voorlichtingslessen en excursies ontwikkeld die door middel van de website aangevraagd kunnen worden. Informatie hierover is bovendien op de vernieuwde website te vinden.

Bedrijven

De hoofdtaak van de GAD is de inzameling van huishoudelijk afval. Er zijn echter een paar uitzonderingen die bedrijven alleen op het overlaadstation Crailoo of het scheidingsstation in Hilversum in kunt leveren en die staan beschreven op de website van de GAD.

Prijsvraag

U kunt op de site uw kennis testen door enkele vragen te beantwoorden. Als u voor vrijdag 11 september 2009 de vragen beantwoordt, maakt u daarmee kans op een glasverrassingstas, beschikbaar gesteld door Stichting Duurzaam Verpakkingsglas. De vragen en voorwaarden van de prijsvraag staan op de website vermeld.

Ga snel naar de website van de GAD, www.gad.nl, vul het vragenformulier in en maak kans.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
23 gr.
windkr. 2