WIJDEMEERSE WEBKRANT
Profielschets Burgemeester
Wijdemeren, wo 28 augustus 2009

Volgende week dinsdag zal de gemeenteraad de aftrap geven voor de sollicitatieprocedure van de opvolger van burgemeester Don Bijl.

persbericht

Gemeenteraad

Profielschets voor nieuwe burgemeester

Op dinsdag 1 september 2009 is er een buitengewone raadsvergadering. In deze raadsvergadering stelt de gemeenteraad de profielschets vast voor de nieuwe burgemeester. Hiermee gaat de procedure voor de werving van een nieuwe burgemeester van start. Naar verwachting zal half maart 2010 de nieuwe burgemeester worden geïnstalleerd.

Er wordt door de gemeenteraad ook een vertrouwenscommissie ingesteld. Deze commissie heeft tot taak een door de commissaris van de Koningin aan te reiken selectie van kandidaten te beoordelen en een aanbeveling te doen wie de nieuwe burgemeester van Wijdemeren gaat worden.

De vertrouwenscommissie bestaat uit de volgende raadsleden: Theo Reijn (CDA), Joep Frijdal (VVD), Kees Bosdijk (PvdA), Jaap van Waveren (Dorpsbelangen Loosdrecht), René Voigt (Dorpsbelangen Wijdemeren), Edwin Bult (GroenLinks) en Hilbrand Korver (Het Kan Anders).  

René Voigt zal worden aangewezen als voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Als adviseurs worden aan de commissie toegevoegd wethouder Betske van Henten-Meijer en gemeentesecretaris Jan Visser. Raadsgriffier Joop van Ditmarsch wordt ambtelijk secretaris.

De profielschets en de Verordening op de vertrouwenscommissie zijn te vinden op www.wijdemeren.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2