WIJDEMEERSE WEBKRANT
Buurtbemiddeling start
Wijdemeren, di 18 augustus 2009

Na groot succes in Hilversum gaat nu ook in de gemeente Wijdemeren Buurtbemiddeling van start. Heeft u ruzie met uw buurman? Wellicht is dit de oplossing.

persbericht

BUURTBEMIDDELING NU OOK IN WIJDEMEREN

Na groot succes in Hilversum gaat nu ook in de gemeente Wijdemeren Buurtbemiddeling van start. Het project is een initiatief van de Gemeente, Versa Welzijn, Het Gooi en Omstreken en De Alliantie.

Maar wat is nu eigenlijk buurtbemiddeling?

Wanneer mensen dicht op elkaar wonen bestaat de kans dat er conflicten of ruzies ontstaan. Door niet of niet goed met elkaar te praten kan het uit de hand lopen. Geluidsoverlast komt het meest voor: harde muziek, bonkende kindervoetjes en blaffende honden kunnen buren tot wanhoop brengen. Ook overlast van bomen of rommel in de tuin van de buren, pesterijen of bedreigingen kunnen een reden zijn om bij Buurtbemiddeling aan te kloppen.

Buurtbemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers die u kunnen helpen om er samen met de buren uit te komen. Zij gaan bij de partijen langs en horen hun kant van het verhaal. Daarna nodigen zij alle partijen uit voor een bemiddelingsgesprek op neutraal terrein, bijvoorbeeld een wijkcentrum. Het doel is dat de buren samen, onder de deskundige leiding van de bemiddelaars, het probleem bespreekbaar maken en oplossingen gaan zoeken waar iedereen zich in kan vinden. En in de meeste gevallen lukt dat ook!

Dan zijn alle partijen heel tevreden met de gemaakte afspraken en erg opgelucht dat de ruzie met de buren is opgelost . Want je hoeft geen dikke vrienden te worden met elkaar, maar toch geldt nog steeds voor velen: Beter een goede buur dan een verre vriend!

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger?

De coördinator van Buurtbemiddeling, Danielle van Diemen, is van dinsdag tot vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur te bereiken op: 035-6231100. U kunt ook een email sturen naar ddiemen at versawelzijn.nl.

De vrijwilligers die zich aanmelden als buurtbemiddelaar krijgen een basistraining van 4 dagdelen. -Voor NMI-geregistreerde mediators levert dit PE-punten op. -

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 2