WIJDEMEERSE WEBKRANT
Duiken in Zeeland
Wijdemeren, di 28 april 2009

De Gooise Onderwatersport Vereniging (GOV) heeft leden uit de Wijdemeerse kernen. De leden gaan regelmatig naar Zeeland om te duiken.

persbericht

Paardenanemoon, Snotolf en Sepia?
Biologieweekend op Tholen, Zeeland

We kennen ze allemaal de beelden van Jacques Cousteau en de beelden van Discovery Channel. De mooiste blauwe zeeën met de meest schitterende kleuren koralen en de meest exotische vissen en zoogdieren, die je, je maar kan bedenken, en natuurlijk de mysterieuze wrakken.

Maar als je begint over het duiken in Nederland, krijg je al snel de reactie “In die groentesoep? Je ziet geen hand voor ogen! En die Kou! Wat is daar nou aan?”.

De Gooise Onderwatersport Vereniging (GOV) probeert deze misvattingen over het duiken in Nederland te weerleggenen organiseert met grote regelmaat leuke en leerzame evenementen in het buitenland maar vooral ook in eigen land. Zo wordt er veelvuldig gedoken door de GOV in één van de mooiste wateren die wij in Nederland hebben, “de Oosterschelde”, dit getijdenwater huisvest een zeer rijk onderwater leven.

Om de flora en fauna beter te leren kennen heeft onze actieve evenementencommissie, Peter van Bragt, de onderwaterbioloog van de Nederlandse Onderwatersport Bond, uitgenodigd om en aantal enthousiaste leden op te leiden tot onderwaterbioloog.

In twee en een halve dag, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, werd er gedoken, lezingen gehouden en moesten de cursisten opdrachten uitvoeren. Wij zijn nog bewuster geworden van de enorme diversiteit aan leven in onze delta en dat de rijkdom die wij hier in Nederland hebben, van onschatbare waarde is. Mede door deze cursus zijn wij ervan overtuigd dat het duiken in Nederland echt de moeite waard is.

En niet te vergeten natuurlijk daarvoor zijn wij een vereniging, wordt iedere drukke dag afgesloten met een gezamenlijk etentje en drankje. Waarna er tot in de kleine uurtjes nog wordt nagepraat over . . . van alles. Enthousiast geworden kijk snel op www.gov-bussum.nl!

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
15 gr.
windkr. 3