WIJDEMEERSE WEBKRANT
Koninginneweg vast
Kortenhoef, di 14 april 2009

Carel Ris keek vanmorgen uit het raam en zag zijn straat, de Koninginneweg, vol staan met auto's. Tot zijn verbazing in beide rijrichtingen.

ingezonden brief

Dinsdagochtend 14 april, de Grote Dag van de Afsluitingen. Als eigenlijk wel verwacht, stond de Koninginneweg vanochtend vol met walmende en stilstaande auto's. Maar tot mijn stomme verbazing in twee richtingen. Niet verwonderlijk kwam het verkeer vooral hopeloos vast te zitten voor het moeilijke kruispunt met drempel Koninginneweg /Kerklaan. Ik pakte het kaartje dat de gemeente heeft verspreid ("tip: haal deze kaart uit dit huis-aan-huisblad") erbij en daarop staat toch echt dat op de Koninginneweg tijdens de werkzaamheden eenrichtingsverkeer in noordelijke richting zal worden ingesteld.

Uit de website van de gemeente blijkt dat kennelijk op het laatste moment besloten is om de plannen op een essentieel punt te wijzigen, dit vanzelfsprekend zonder omwonenden daarin te kennen. Een "proef met tweerichtingsverkeer", die "helaas niet op de overzichtskaart van de omleidingroutes ingetekend" heet dat dan in de gemeentelijke communicatie. Enige uitleg waarom dit gebeurd is, ontbreekt. Kortom: Gemeente Wijdemeren levert weer een ongeëvenaard hoogstandje in de kunst van de miscommunicatie. Niet echt een verrassing overigens.

Carel Ris
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2