WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fluitharpduo in het Jagthuis
Horstermeer, vr 10 april 2009

Het Jagthuis stelt met plezier twee mensen aan u voor die hun sporen in de kamermuziek al ruim verdiend hebben: harpiste Vera Kool en fluitist Egbert Jan Louwerse.

persbericht

Fluitharpduo in het Jagthuis

Het Jagthuis stelt met plezier twee mensen aan u voor die hun sporen in de kamermuziek al ruim verdiend hebben: harpiste Vera Kool en fluitist Egbert Jan Louwerse.

Hun muzikale wegen kruisten elkaar voor het eerst in Woerden als collega’s op de plaatselijke muziekschool. Beiden studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam. Samen verdiepen zij zich in het veelzijdige repertoire voor fluit & harp en begeven zich op de vooraanstaande kamermuziekpodia. Vera en Egbert Jan geven concerten in binnen- en buitenland. In februari 2007 waren zij te gast op het Festival de Harpe Avenois in Frankrijk en werkten daar ook samen met bekende componisten. Hun spel werd met groot enthousiasme ontvangen en van complimenten voorzien door Franse grootmeesters harpiste Marie Claire Jamet en fluitist Christian Lardé.

Zij ontvingen diverse uitnodigingen, onder andere voor een optreden in de Parijse "Salle de Camac" en voor de prestigieuze Académie musicale de Villecroze in Frankrijk in juni 2008. In Nederland speelden Vera en Egbert Jan in de grote zalen van De Doelen en Vredenburg en vorige maand waren zij te gast in het radioprogramma Spiegelzaal van het Concertgebouw te Amsterdam. In het Jagthuis speelt het duo werken van de Franse componisten Fauré, Saint-Saëns, Pierné en Debussy en verder van Schubert, Andriessen en Piazzolla.

Het concert door het Fluitharpduo vindt plaats op zondag 26 april en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. Meer informatie is te vinden op www.jagthuis.nl. Reserveren (16 euro per kaart) via de website, per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.

Meer informatie op www.jagthuis.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3