WIJDEMEERSE WEBKRANT
Varen op Naardermeer
's-Graveland, di 7 april 2009

Vanaf 1 mei kunt weer mee met een fluisterboot van Natuurmonumenten op het Naardermeer naar de aalscholverkolonie.

persbericht

Begin de lente met een vaartocht op het Naardermeer

Lente. De natuur begint weer aan een nieuw jaar. U kunt dit van dichtbij meemaken. Vanaf 1 mei kunt mee met een fluisterboot op het Naardermeer.

De grote trekpleister is steeds weer de vaartocht naar de aalscholverkolonie. Hier ziet u de aalscholvers vanaf enkele meters afstand op hun nesten zitten. Voor gezinnen met kinderen van 6 t/m 12 jaar is er de avontuurlijke vaartocht ‘Naardermeer Live’. En voor vroege vogels zijn er de dauwvaartochten. Voor alle excursies is het aan te raden tijdig te reserveren, omdat er maar een beperkt aantal mensen mee kan.

Vaartocht naar de aalscholverkolonie

Tijdens de vaartocht bezoekt u de vogelobservatiehut bij de aalscholverkolonie. Ook maakt u kennis met het afwisselende landschap van dit gebied. De excursieboot is overdekt. De eerste vaartocht vindt plaats op 1 mei. Er wordt gevaren op elke vrijdag, zaterdag en zondag en feestdag, van 13.30 tot 16.00 uur. Op 10, 21, 24 en 31 mei, 7, 14 en 28 juni, is er een extra vroege dauwvaartocht naar de aalscholvers. Kijk voor alle data op www.naardermeer.nl. De aalscholvertocht kost € 8 voor leden, € 12 voor niet-leden en € 4 voor kinderen t/m 12 jaar.

Naardermeer Live

Speciale vaartocht op het Naardermeer voor gezinnen met kinderen van 6 t/m 12 jaar. Met speciaal opgeleide gidsen maak je een avontuurlijke natuurbeleeftocht. Onderweg doe je samen met je ouders pittige opdrachtjes op en rond het water. Zo kom je van alles te weten. Je zal je zeker niet vervelen! Afwisselend op zaterdagochtend en woensdagmiddag. Naardermeer Live: € 4 (kinderen 6 t/m 12 jaar), € 5 (leden), € 8 (niet-leden).

Nieuwe afvaartplek

De vaartochten op het Naardermeer vertrekken dit jaar vanaf een nieuwe plek: boerderij Stadzigt aan de rand van Naarden. Te bereiken via de Graaf Willem de Oudelaan, vlak naast de torenflat aan de Koningin Wilhelminaweg. Het adres is: Meerkade 2, 1412 AB Naarden.
Voorkom teleurstellingen en reserveer tijdig bij de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55 of via www.naardermeer.nl. Er is een rolstoellift aanwezig. Een keer iets anders doen met een familiedag of personeelsuitje? Boek dan een groepsexcursie bij onze ledenservice.

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
15 gr.
windkr. 2