WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ruzie over Brug Berestein
Hilversum, wo 3 september 2008

Hilversum wilde een brug over de Beresteinsevaart leggen als extra toegang tot de Loswal. Onlangs besloot men daar vanaf te zien. En weer is er protest.

Het Hilversume IBP, Integraal Bereikbaarheids Plan, heeft gevolgen voor de afwikkeling van het verkeer op de Beresteinseweg. Eerst was er een plan om een brug over de vaart aan te leggen en zo het verkeer ook over het Zuidereinde in 's-Graveland af te wikkelen. Daar kwamen protesten tegen. Aanwonenden wilden geen brug. Daarop nam het Hilversumse college onlangs het besluit om de Beresteinseweg éénrichtingverkeer te maken richting Hilversum en nabij Gamma alleen rechtsaf afslaan mogelijk te maken. Een idee van de aanwonenden. Iedereen blij. Zou je denken.

Brug bij Plieger

Toch niet. In de G&E van vandaag staat in een groot artikel dat er nu andere bewoners en ondernemers gaan protesteren. Zij denken dat de verkeerssituatie gevaarlijk wordt omdat mensen bij Gamma gaan keren om toch linksaf (naar de A1) te kunnen rijden. Er wordt een belangenvereniging opgericht. Deze groep stelt dat de hierboven genoemde groep bewoners onder valse voorwendselen handtekeningen heeft verzameld tegen de brug. Ook vindt deze groep dat het college van Hilversum niet geluisterd heeft naar de bewoners. Sergio Abernelli, die spreekt namens de belangenverenging i.o., wil een brug aanleggen over de Beresteinsevaart ter hoogte van Plieger. De belangenvereniging wil de raad van Hilversum vragen om het hele plan alsnog in de inspraak te brengen.

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 4