WIJDEMEERSE WEBKRANT
Actie tegen Woningbouw
Nieuw Loosdrecht , do 30 oktober 2008

De Hilversumse actiegroep Geen Herrie op de Hei denkt dat de overheden in het geniep proberen om woningbouw op Ter Sype mogelijk te maken.

Wat vooraf ging


TS = Ter Sype, V = Vliegveld, rechtsboven Hilversum Zuid.

Er wordt al jaren gesproken over de bouw van circa vijfhonderd woningen in het plangebied Ter Sype in Nieuw Loosdrecht naast vliegveld Hilversum. Om dat mogelijk te maken moet een baan van het vliegveld verdraaid en verhard worden. In Hilversum Zuid is men bang dat die maatregel er toe leidt dat daar meer geluid van vliegtuigen zal komen. In juni besloot de vliegveldcommissie, op voorstel van de Hilversumse wethouder Ton Roerig, om eerst nog onderzoek te doen naar de gevolgen van de draaiiing en verharding van de baan. Er zou een algemene gebiedsvisie komen. In dat kader zou Wijdemeren een milieu effect rapportage (MER) maken over de gevolgen van de maatregelen.

Actiegroep

Paul de Bont, de woordvoerder van de Hilversumse actiegroep las onlangs de conceptnotulen van de commissievergadering in juni. Tot zijn ontsteltenis zag hij dat Wijdemeren geen algemene MER zal maken, maar een MER-planbeoordeling waarin wordt gekeken naar de verkeersafhandeling. Hij noemt dit "zeer kwalijk", omdat het niet overeen zou komen met de gemaakte afspraken.

De Bont denkt dat de notulen zijn gemanipuleerd door Hilversum, Wijdemeren en de provincie Noord-Holland om de woningbouw op Ter Sype mogelijk te maken en de vliegveldcommissie op het verkeerde been te zetten.

Hoofdpijndossier

Het dossier van woningbouw op Ter Sype is één van de langlopende hoofdpijndossiers van Wijdemeren. Iedere keer als er een mogelijkheid lijkt te ontstaan om woningbouw te plegen, waar de hele regio van profiteert, storten tal van actiegroepen, organisaties en overheden zich op de besluitvorming met bezwaren om de bouw onmogelijk te maken.

Het leek erop dat er begin dit jaar schot kwam in de plannen, toen het hele bezwarencircus weer opnieuw begon. Tot en met de stad Utrecht mengde men zich in de discussie en maakte bezwaar. Als er één voorbeeld is van NIMBY, Not in my back yard, in de regio is, dan is het dit. En de woningzoekenden? Zij wachten geduldig af.

Dossier Vliegveld / Ter Sype

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 2