WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kap Leeuwenlaan start
's-Graveland, di 28 oktober 2008

Maandag starten de werkzaamheden voor de renovatie van het tweede deel van de Leeuwenlaan in 's-Graveland. Oude bomen worden vervangen door nieuwe linden.

(De bomen zijn eigendom van Natuurmonumenten, de grond waar ze in staan is van de gemeente Wijdemeren. red. WWK)


De Leeuwenlaan op 21 oktober 2006 bij de komgrens van 's-Graveland.

Dossier Leeuwenlaan

persbericht

Nieuwe bomen voor de Leeuwenlaan

Vanaf 3 november starten de werkzaamheden voor de renovatie van het tweede deel van de Leeuwenlaan in 's-Graveland. Oude bomen worden gekapt en direct vervangen door nieuwe linden.

Deze lindebomen, (Tilea Europea) zijn beter bestand tegen de relatief kleine groeiruimte die ze langs de Leeuwenlaan hebben. De wortels groeien diep, in tegenstelling tot de beuken die hier stonden, die een veel bredere oppervlaktegroei hebben. Verder is deze lindesoort minder gevoelig voor bladluis en heeft geen last van ‘wortelopslag', de overdadige groei van scheuten onderaan de stam. Daarnaast is het een boom die past in de cultuurhistorie van de Buitenplaatsen.

De renovatie van de Leeuwenlaan is in najaar 2006 gestart met het kappen van oude eiken en beuken. De bomen waren ernstig verzwakt en leverden een potentieel gevaar op voor de weggebruikers. Met deze werkzaamheden in november die ongeveer vier weken gaan duren, is de renovatie van deze bomenlaan voltooid.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
10 gr.
windkr. 3