WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lijsttrekkersdebat AGV
Wijdemeren, do 23 oktober 2008

Op maandag 27 oktober wordt een lijsttrekkersdebat voor de waterschapsverkiezingen gehouden met als onderwerp klimaatverandering.

persbericht

Lijsttrekkersdebat waterschapsverkiezingen over Klimaatverandering

Op maandag 27 oktober a.s. vindt het volgende lijsttrekkersdebat in het kader van de waterschapsverkiezingen. Het debat gaat dit keer over Klimaatverandering.

Moet het waterschap dure maatregelen nemen of risico lopen? Het debat vindt plaats in Hotel Lapershoek, Utrechtseweg 16 te Hilversum. Inloop vanaf 19:30, start debat om circa 19:45. Voor het CDA zal lijsttrekker Wim Zwanenburg aan het debat deelnemen. Zie ook op www.agv.cda.nl

Klimaatverandering

Er is de afgelopen 30 jaar steeds meer water gevallen en ook in steeds heftiger buien. Ook de komende jaren zal de hoeveelheid regenwater toenemen. De vraag is: hoe verwerken we in Nederland en bij het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht deze watermassa? We kunnen alle watervoorzieningen vergroten en versterken, wat tot veel ingrijpende verbouwingen in alle buurten zal leiden. Of we laten de natuur op zijn beloop en plaatsen we regentonnen en zorgen we voor onverharde tuinen.

Concrete vragen

Concrete vragen die aan de orde komen in het debat zijn:

  • Welke concrete maatregelen willen de partijen en kieslijsten wel of niet nemen? Bijvoorbeeld een tegelverbod in tuinen?
  • Wat merkt een burger direct van klimaatverandering? Waarom is het voor hem/haar relevant?
  • Wat betekenen de plannen van de verschillende partijen en kieslijsten financieel?
  • Is de film over klimaatverandering "An Inconvenient Truth" van Al Gore een goede film of leidt deze alleen maar tot mediahysterie? Zijn de partijen het met Al Gore eens, of juist waar absoluut niet?
  • Wat kan het Waterschap aan concrete maatregelen nemen? Zowel in bouwkundige sfeer (bijv. dijken ophogen) als in regelstellende sfeer (bijv. sproeiverbod)
  • Wat kan het Waterschap in de bedrijfsvoering doen? (veel gemeenten willen in de bedrijfsvoering Klimaatneutraal zijn, wat wilt u?)

Achtergrondinformatie en Kieskompas

Er is op Internet veel informatie te vinden over klimaatverandering. Bijvoorbeeld op www.knmi.nl waar verschillende weerscenario's te vinden zijn. Ook over de waterschapsverkiezingen is veel informatie beschikbaar via het internet. Kiezers kunnen oriënteren op de standpunten van de deelnemende partijen en kieslijst aan de waterschapsverkiezingen via http://waterschap.kieskompas.nl . Ook is er veel informatie terug te vinden over het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht bij www.agv.nl en bij www.pakaandatwater.nl .
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
10 gr.
windkr. 4