WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vertraging Dorpscentrum
Oud Loosdrecht, za 29 november 2008

Ruud van der Wurf vertraagde het Dorpscentrum niet. Zijn buurman, Harry Pijnaker, zorgt nu wel voor vertraging van de bouw van het centrum.

Twwe artikelen van de hand van Hans van Keken in de G&E vandaag. Allebei over het Loosdrechtse Dorpscentrum.

In het eerste artikel vraagt Loosdrechter Ruud van der Wurf eerherstel van de gemeente Wijdemeren. Van der Wurf heeft de hand weten te leggen op documenten die aantonen dat hij indertijd niet dwars lag bij het maken van overeenkomsten om de dorpscentrum mogelijk te maken. Dat werd indertijd wel door het college gesteld. Omdat volgens het college Van der Wurf dwars zou liggen, werd zelfs in februari van dit jaar besloten om een onteigeningsprocedure te starten.

Van der Wurf geeft toe dat de onderhandelingen traag verliepen, maar niet stuk liepen. Door Wijdemeren werden afspraken met hem geschonden door die niet correct in de contracten op te nemen. Dat kan hij nu zwart op wit aantonen. Hij herhaalt dat hij altijd een voorstander is geweest en gebleven van de bouw van het dorpscentrum. Er wordt nog steeds overlegd tussen Van der Wurf en de gemeente, waarbij de insteek van Ruud van der Wurf is om er uit te komen.

Vetraging

Het tweede artikel gaat over Harry Pijnaker de buurman van Ruud van der Wurf. Harry Pijnaker, die lid is van de adviescommissie voor de voorbereiding van het dorpscentrum, is naar de commissie voor bezwaar- en beroepschriften gestapt om te protesteren tegen de kap van een aantal bomen naast zijn perceel grond. Pijnaker overweegt de reeds gesloten overeenkomst over het dorpscentrum met de gemeente weer te ontbinden. Als de commissie Pijnaker in het ongelijk stelt, dan kan hij vervolgens naar de rechter stappen, wat een vertraging van een half jaar kan opleveren.

Het is opmerkelijk dat uitgerekend een lid van de adviescommissie een dergelijke stap onderneemt, omdat hij daarmee in gaat tegen het standpunt van die commissie. Jeroen Wolbrink, de projectleider van de gemeente, vindt het pijnlijk dat een lid van de commissie zich verzet. Wolbrink denkt dat Pijnaker zijn belangen wil veilig stellen.

Dossier Dorpscentrum

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 2