WIJDEMEERSE WEBKRANT
Chips bij Drie Dorpenloop
Kortenhoef, zo 23 maart 2008

Op 25 mei om 13.00 uur start in Kortenhoef weer de Drie Dorpenloop. Om problemen met de tijdregistratie te voorkomen worden chips gebruikt.

ingezonden bericht

Drie Dorpenloop kiest voor chips.

Na de problemen die er vorig jaar ontstonden met de tijdregistratie heeft de organisatie van de Drie Dorpenloop besloten om in 2008 de tijden van alle deelnemers te registreren met chips.

Behalve dat de handgeklokte tijden veel werk en tijd kosten is ook de betrouwbaarheid minder omdat alleen de tijd wordt gemeten tussen het startschot en het moment dat de loper de finish passeert. Door het gebruikmaken van chips wordt de daadwerkelijke (netto) tijd gemeten, zodat de deelnemers exact weten wat hun tijd is.

Bij de keuze speelde voor de organisatie ook mee dat er bijzonder veel interesse bij de lopers over de gelopen tijd. Dat blijkt onder andere uit het grote aantal bezoekers aan de website na afloop van de Drie Dorpenloop. Anderzijds betekent het gebruik van chips ook een andere manier van werken voor de organisatie en helaas ook een hoger inschrijfbedrag vanwege de extra kosten die het gebruik van chips nu eenmaal met zich meebrengen.

Veel lopers beschikken zelf over een chip die ze bij elke loop weer opnieuw kunnen gebruiken. Lopers die (nog) geen chip hebben, kunnen die op de dag van de loop huren en na afloop weer inleveren of alsnog besluiten om de chip zelf te houden.

Binnenkort zal op deze site nadere uitleg worden gegeven over de procedure, maar diegenen die al meer willen weten over het gebruik van de chip kunnen terecht op de site www.championchip.nl .
bron
ing. bericht
foto
Rik Jungmann
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
natte sneeuw
6 gr.
windkr. 2