WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schoolschakers redden het niet
Kortenhoef, zo 9 maart 2008

De Antoniusschoolschakers moesten het afleggen tegen andere scholen op het kampioenschap in Amersfoort.

ingezonden bericht

WIJDEMEERSE KAMPIOEN MIST ERVARING

Op 8 maart vond in het Meridiaancollege de regionale finale van het schoolschaakkampioenschap plaats.

De Antoniusschool werd in oktober kampioen van Wijdemeren en het team met daarin Jeroen Benthem, Robin Louws, Laura Wieringa en Rebecca Stricker reisden dus af naar Amersfoort. Zij waren daar ingeloot in poule B, een meevaller dat ze niet tegen het eerste team van de Emmaschool uit Bussum hoefden. Toch waren de resultaten voor de Kortenhoefse kinderen teleurstellend. Getuige de eindstand:

Eindstand Poule B
punten
bordpunten
1
Utrechtse School Vereniging Utrecht
14
25,5
2
Kon. Julianaschool 1 Barneveld
9
17
3
Johannes Bogerman 2 Houten
9
16
4
Mariaschool Oudewater
8
16
5
Lorentzschool Hilversum
7
13,5
6
Kameleon Doorn
5
8,5
7
Emma 4 Bussum
4
10,5
8
Sint Antoniusschool Kortenhoef
0
5

Deels komt dat door gebrek aan ervaring, deels doordat in de Wijdemeren geen schaakles wordt gegeven binnen 1 van de 3!!! verenigingen. Dat er wel behoefte aan is blijkt uit het feit dat menige Wijdemeerse schakertjes bij HSG in Hilversum les krijgen. Bij SV 's Graveland zijn er wel de mogelijkheden en ook de middelen, maar het ontbreekt aan de juiste mensen.

Daarnaast zijn er op de scholen uiteraard ook de cd-roms met het stappenplan aanwezig, maar daar wordt weinig gebruik van gemaakt, misschien dat één van de ouders in de naschoolse opvang schaakles zou kunnen geven? Want 5 van de 28 partijen winnen, dat kan beter, getuige ook de resultaten van voorgaande 2 jaren toen de Regenboogschool de eerste keer zevende werd en het vorig jaar net in de laatste ronde onderuitging en daardoor 5e werd.

Want de bovenste vier teams gaan volgende week door in de finale. Gezien de eindklassementen zal de Emmaschool 1 aan de Utrechtse School Vereniging uit de poule van de Sint Antoniusschool een harde dobber hebben, beiden haalden 14 punten uit 7 wedstrijden, alleen was de Bussumse School met 27 van de 28 bordpunten net een ietsje beter.

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
8 gr.
windkr. 4