WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over Eikenrode
Wijdemeren, za 8 maart 2008

Putter feliciteert de familie Plasmeijer met Eikenrode, maar heeft weinig goede woorden over voor de rol van het gemeentebestuur.

ingezonden bericht

Eikenrode, voor de laatste maal

Betty en Martien Plasmeijer kunnen, zo meldt een persbericht van de provincie Noord-Holland, vanaf nu weer rustig slapen. Eikenrode is gered. De veiling van het landgoed aangevraagd door de RABO bank, die zoals we allen weten de wereld graag vooruit wil helpen, gaat niet door.

De provincie Noord-Holland dient geprezen te worden om zijn rol als bemiddelaar en als aandrager van een financiële constructie, waarin iedereen zich in vinden kan. De boze droom, dat Eikenrode opnieuw zou worden prijsgegeven aan een onzekere toekomst en een zekere verwaarlozing is dus voorbij.

De rol van de gemeente Wijdemeren in deze kwestie is van een dusdanig armetierig niveau, dat je er je ogen voor uit je kop zou moeten schamen. Dat de provinciale overheid er voor nodig was om Eikenrode te redden tekent de onmacht van de lokale overheid, die in een sfeer van gekibbel en verdachtmakingen, niet in staat was om het Eikenrode-probleem op te lossen. De kwaliteit van de discussie in de gemeenteraad mag worden afgemeten aan een opmerking van een VVD gemeenteraadslid: "Laat de boel maar ploffen, dan zijn we ten minste van Plasmeijer af".

Zoiets kan ongestoord worden geponeerd, om maar te zwijgen van een stroom aan roddel en achterklap, die de Loosdrechtse raadsleden als hun bijdrage aan het debat lieten aantekenen. Wethouder Lia Moote met haar Loosdrechtse achtergrond, bleek op het laatst als enige in het college nog dwars te liggen.

Maar goed, de kogel is door de kerk. Het Wijdemeerse college van B en W ging akkoord terwijl twee belangrijke leden van dat college bij het nemen van die beslissing ontbraken. Vakantie heeft immers altijd de hoogste prioriteit. De gemeenteraad hoefde blijkbaar niet meer geraadpleegd te worden en zo staan de tegenstanders van het behoud van Eikenrode dus op een merkwaardige wijze buiten spel. Ik wil wel even opmerken dat ook dat een bizarre gang van zaken is. Daar zit Dorpsbelangen Loosdrecht dan nu in de kleuterhoek. Ga maar lekker spelen, vader zorgt wel dat alles goed komt.

Ondanks alles, overheerst de vreugde.. Eindelijk kunnen de zorgappartementen worden gebouwd, eindelijk is die ellendige erfpacht nu beter geregeld en eindelijk is nu zeker dat de verschillende functies van Eikenrode voor de toekomst zijn veilig gesteld

Betty en Martien, van harte gefeliciteerd en een compliment voor jullie doorzettingsvermogen.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 4