WIJDEMEERSE WEBKRANT
Brug Beresteinseweg
's-Graveland, do 22 mei 2008

Hilversum werkt aan het integraal bereikbaarheidsplan, het IBP. Men wil de situatie op de Beresteinseweg aanpassen o.a. met een nieuwe brug.

Op de website www.hilversumbeterbereikbaar.nl staat een overzicht van alle plannen die Hilversum heeft om de bereikbaarheid te verbeteren. Daarbij is er één plan dat vergaande gevolgen voor 's-Graveland zal hebben. Hilversum wil de Beresteinseweg aan de Hilversumse kant, bij de Gijsbrecht van Amstelstraat, afsluiten met een paal die hulpdiensten doorlaat, maar het gewone verkeer tegen houdt. Bovendien komt er een nieuwe brug over de Gooise Vaart tussen het Havenkwartier en de Beresteinseweg.


Afbeeldingen:
www.hilversumbeterbereikbaar.nl
Links de oude (vervallen) locatie van de nieuwe brug.

Oorsponkelijk was die brug niet ver van de Gijsbrecht van Amstelstraat (bij Gamma) gepland. Na inspraak van aanwonenden is besloten de brug op te schuiven richting 's-Graveland, naar het einde van de lintbebouwing langs de Beresteinseweg. Daarmee komt de brug tegen de grens van Hilversum met 's-Graveland te liggen.

Het Havenkwartier kent nu twee toegangswegen. De weg langs de Gooise Vaart bij Gamma en de toegangsweg achterom, komend van de Vreelandseweg linksaf, die ook bij Gamma uit komt.

Derde ontsluiting


De plaats waar de nieuwe brug nu geprojecteerd is. Links in de Gooise Vaart zijn de woonschepen ingetekend die op de gemeentegrens liggen.

Daar komt nu een derde ontsluiting bij over de nieuw brug vanaf de Beresteinseweg naar het Havenkwartier. Het verkeer van en naar deze nieuwe brug zal gebruik maken van de Beresteinseweg in 's-Graveland vanwege de afsluiting aan het eind. In 's-Graveland voegt dat verkeer zich op de kruising Beresteinseweg- Zuidereinde in de verkeerstroom van of naar de Vreelandseweg of richting het Noordereinde en Loodijk.

Een compleet overzicht van de plannen met foto's en een presentatie die op de informatieavond is gegeven is te vinden op www.hilversumbeterbereikbaar.nl.

Protesten en afsluiten

In april liet www.werkaandeweg.nu, de 's-Gravelandse verkeersactiegroep, al weten zeer verontrust te zijn door de Hilversumse plannen met de Beresteinseweg. Tijdens de dorpsavond Kortenhoef-'s-Graveland op 24 april verklaarde ex-wethouder Wim Neef dat Wijdemeren de Beresteinseweg zal afsluiten als blijkt dat de Hilversumse plannen meer verkeer op die weg en het Zuidereinde aantrekt.

Een discussie over afsluiten van de Beresteinseweg is overigens niet nieuw. In 2002, bij de reconstructie van de Beresteinseweg in Hilversum werd er ook over afsluiting gesproken.

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 2