WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bronzen Beeld Gestolen
's-Graveland, ma 12 mei 2008

Op de kunstroute 's-Graveland op Zuidereinde 124, is op maandag 12 mei om 13.20 uit Art Gallery Gooilust het bronzen beeld 'de Amerikaanse Bison" gestolen.

ingezonden bericht

Opsporing Verzocht

Op de kunstroute 's-Graveland op zuidereinde 124, is maandag 12 mei  om 13.20 uit Art Gallery Gooilust het bronzen beeld 'de Amerikaanse Bison" gestolen.


Amerikaanse Bison; Theo Mackaay; 35 hoog x 25 lang x 14 b cm

"De Amerikaanse Bison" is gemaakt door Theo Mackaay, de kunstenaar van de Utrechtse Film Prijs Het Gouden Kalf. Heeft iemand rond die tijd iemand zien weglopen met het beeld uit Gallery Gooilust? Heeft iemand de auto of het kenteken gezien? Het waren vrij kleine mannen met een buitenlands accent, allochtone mannen, blank. De één met donker haar, de ander met licht haar. Als u iets gezien heeft, bel dan de politie of bel ons 035 6569636.

Het is vreselijk als je je deuren openstelt zonder kosten, voor iedereen. En allen welkom heet die langskomen en geinterresseerd zijn in kunst, verhalen vertelt over wat de kunstnaar beweegt om de kunstwerken te maken. Wat de  achtergrond is, onbevangen en open en dan wordt er gestolen. Heel pijnlijk.

Duizenden euro's schade die onverzekerd is, want er is geen inbraak en dat vergoedt verzekering niet.

Als het zo is dat mensen gaan shoppen om werk te stelen, dan is dat een waarschuwing voor iedereen die aan de kunstroutes mee doet. Volgende week is de Gooi en Vecht kunstroute. Wj zijn blij met alle mensen die zijn gekomen en genoten hebben van de kunstwerken die getoond worden.

Wij gaan zo door. Alle kunstliefhebbers zijn van harte welkom om de beelden en schilderijen van internationale beroemde kunstenaars uit diverse landen te komen bezichtigen.

Art Gallery Gooilust
Zuidereinde 124
1243 KL 's-Graveland
Nederland

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
26 gr.
windkr. 3