WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vliegveld: Denk nog even na
Nieuw Loosdrecht, ma 5 mei 2008

Wim van Oudheusden roept de tegenstanders van de draaiing van de startbaan op vliegveld Hilversum op om nog even goed na te denken.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

ingezonden brief

Tel je zegeningen, maar doe het snel.

Vóór 1 juni motiveren de leden van de commissie art.28 milieuhygiëne vliegveld Hilversum schriftelijk aan Gedeputeerde Moens, waarom ze voor of tegen het inmiddels welbekende plan zijn.

Bij deze een oproep aan de tegenstanders om hun knopen te tellen. De inwoners van Hollandsche Rading zullen baan 13-31, die precies in hun richting ligt, kwijtraken, maar dan moet hun wethouder uit de Bilt (!) wel vóór stemmen. Maarssen was al voor het plan. Zo niet, dan blijft de huidige hinder! Kom op voor uw belangen.

Dit geldt net zo voor de bewoners van de Egelshoek in Hilversum, maar ook voor het Hilversums stiltegebied Einde Gooi. Overigens kan de koper van 15000 m2 bouwkavel vlak naast het vliegveld natuurlijk nooit bouwen, maar dit terzijde. De nieuwbouw aan de Kolhornseweg ontstond toen er nog 92000 vliegbewegingen waren toegestaan en zijn er dus nu met maar maximaal 76000 ruim op vooruit gegaan. Men had destijds dus kunnen protesteren tegen de 92000.

De natuurorganisaties zullen daarnaast, als ze tegenstemmen, tegen minder geluidsbelaste km2's natuur zijn en de kans lopen geen extra natuurcompensatie te krijgen.

Omwonenden: verkeersdruk is nog niet aan de orde en hoort ook niet in deze commissie thuis. Dat komt pas als een bouwplan in de inspraak komt. Overigens heeft Wijdemeren m.i. reden genoeg om de 5 ton Euro onkosten, als gevolg van de opgelopen vertraging, te claimen bij de veroorzakers en niet te verhalen op de toekomstige bewoners.

Wim van Oudheusden,
Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3