WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kunst- en Cultuurbeleid
Wijdemeren, di 29 juli 2008

Tot en met 31 augustus kunt u reageren op de door het college van B en W vastgestelde hoofdlijnen voor het nieuwe kunst- en cultuurbeleid.

persbericht

Reageren op het nieuwe kunst- en cultuurbeleid

Onlangs heeft het college van B en W de hoofdlijnen voor het nieuwe kunst- en cultuurbeleid vastgesteld. Inwoners van Wijdemeren kunnen hierop t/m 31 augustus 2008 reageren.

Wijdemeren heeft op het gebied van cultuurhistorie en amateurkunst veel te bieden. Komende beleidsperiode zal er meer aandacht uitgaan naar de promotie hiervan. Ook wil de gemeente kunst en cultuur verbinden met de natuur. Een voorbeeld hiervan is het benutten van de buitenplaatsen voor culturele activiteiten. Om kunst en cultuur onder jeugd en jongeren te bevorderen komt er naast cultuureducatie in het basisonderwijs een specifiek cultuurprogramma voor jongeren. Tot slot is meer samenwerking tussen instellingen en de gemeente nodig om kunst en cultuur in Wijdemeren daadwerkelijk op de kaart te zetten. Bijvoorbeeld bij publiekswerving, door bij organisatie van gezamenlijke evenementen en bij cultuureducatie. Het oprichten van een Cultureel Ontmoetingspunt Wijdemeren zal de eerste aanzet zijn om te komen tot meer samenhang en samenwerking. Deze netwerkorganisatie heeft in de toekomst periodiek overleg over het afstemmen van cultuuractiviteiten, promotie ervan en over de voortgang van het kunst- en cultuurbeleid.

In samenspraak

De hoofdlijnennotitie Kunst en Cultuur Wijdemeren is in opdracht van de gemeente opgesteld door Bureau BMC. De nota is in het voorjaar tot stand gekomen in samenspraak met de culturele en maatschappelijke organisaties in Wijdemeren. Tijdens diverse goed bezochte bijeenkomsten is er prettig en inspirerend gedebatteerd.

Nota lezen?

De hoofdlijnennotitie Kunst en Cultuur Wijdemeren (pdf) is te vinden op de homepage van www.wijdemeren.nl.

Reageren?

Inwoners kunnen t/m 31 augustus reageren op de hoofdlijnennotitie Kunst en Cultuur Wijdemeren. Dit kan door een e-mail te sturen naar m.vanosch at wijdemeren.nl of uw reactie per post te sturen naar gemeente Wijdemeren, t.a.v. dhr. M. van Osch, Postbus 41, 1243 ZG, 's-Graveland. Meer informatie: (035) 65 59 954.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
24 gr.
windkr. 2