WIJDEMEERSE WEBKRANT
Collectie Will Kellermann
Kortenhoef, di 29 januari 2008

Kunstenares Will Kellermann biedt deze keer op haar bekende eerste zondag-van-de-maand expositie ook schilderijen aan van 'andere kunstenaars'.

persbericht

COLLECTIE VAN WILL KELLERMANN

O.a. Dirk Smorenberg, Oskar Kokoschka, Jan Toorop, Ton Albers, Gabriel, Paul Banning en klassiek eigen werk, zondag 3 februari atelierverkoop in Kortenhoef.


Kokoschka

Kunstenares Will Kellermann biedt deze keer op haar bekende eerste zondag-van-de-maand expositie ook schilderijen aan van 'andere kunstenaars'. Verknocht aan de kunst, heeft zij haar hele leven verzameld en haar collectie is inmiddels groter dan haar muren en wanden.

Het schilderij van Smorenberg is het eerste van hem bekend werk en geschilderd in de stijl van de "Haagse School".Het schilderij maakte deel uit van de grote Smorenberg tentoonstelling in het Singer museum.

Een olieverf schilderij van Kokoschka vond zijn weg naar haar atelier lang geleden via een Kunsthandel in Praag. Het doek geeft in rake toetsen de schilder in het atelier weer. Op de achterkant van het doek staat een stempel van het museum in Brno.

Van Jan Toorop is er een fraaie kleine litho, in potlood gesigneerd Toorop, getiteld "De Harpspeler". Voor kenners van klassiek werk een mooie gelegenheid om een uniek stuk te verwerven.

Ook van haar eigen hand zijn er interessante werken o.a. uit haar academietijd en haar vroege periode in Duitsland en Zwitserland. Keuze uit landschappen, bloemen, model, stillevens enz. in diverse technieken tegen aantrekkelijke prijzen. Echt voor elk wat wils!

U bent welkom in haar mooi gelegen atelier/galerie aan de Zuwe 22b te Kortenhoef (vlak bij Jachthaven de Zuwe).

Zondag 3 februari geopend van 11:00 tot 18:00. Voor afspraak: 035 -6561738.

Zie ook www.willkellermann.com .

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4