WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schaatsmarathon Lipno
Ankeveen, zo 13 januari 2008

David Pos uit Ankeveen is al ruim een week in Lipno om het ijs te prepareren voor de marathon die daar op 9 februari wordt gehouden.

persbericht

Betaalbaar schaatsplezier voor het hele gezin

In Lipno, Tsjechië is een ploeg Nederlandse ijsfanaten bezig met het prepareren van de lange afstandsijsbaan om op 9 februari 2008 de marathon voor A rijders op een uitstekende ijsvloer te kunnen garanderen. Vanaf de eerste dag in het nieuwe jaar is David Pos uit Ankeveen op het Lipnomeer actief met de voorbereiding.

Dat dit vele werk niet alleen voor de A rijders is maar ook voor het grote publiek is misschien nog niet voldoende bekend. Zoals uit het beeldmateriaal mag blijken is de schaatsbaan al zover gevorderd dat men hier uitstekend kan schaatsen met ronden van 5000 m en 12,5 km . Voor de echte schaatsliefhebbers is dit gegeven van belang omdat het bij het zien van zo'n schitterende baan het begint te kriebelen .Temeer daar Lipno heel dichtbij is ( 950 km ) en heel goedkoop met uitstekende accommodaties in het Lipno Lake Resort .

De ijsbaan blijft ook na de Marathon geopend zolang het weer meewerkt De Tsjechische ijsmeester in opleiding Jan Stanec doet zijn uiterste best om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Aan het materiaal ligt het niet dat inmiddels voorhanden is en aangepast aan de wensen van David. Hij wordt volgende week afgelost als toezichthouder in Lipno door vertegenwoordigers van de Noorder Rondritten. Want het blijft schuiven, poetsen en borstelen om de baan direct in optimale conditie te hebben voor het grote werk.

Namens het bestuur van Lipno Ice Club

Piet Wieringa, secretaris (tevens Voorzitter Noorder Rondritten)

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
7 gr.
windkr. 4