WIJDEMEERSE WEBKRANT
Beukenhof vs. Gemeente
Loosdrecht, za 12 januari 2008

Naast de Beukenhof in Loosdrecht staat een vervallen boerderij. De Beukenhof wil die weg hebben voor parkeerplaatsen. De gemeente weigert dat.

Open brief

Om de wens van de Beukenhof kracht bij te zetten hebben de ondernemingsraad van Inovum (v/h Stichting Zorginstellingen Loosdrecht) en de cliëntenraad van de Beukenhof een open brief aan de gemeente gestuurd waarin wordt gepleit voor de sloop. Hans van Keken schrijft hier vandaag over in de G&E. Op 13 december liet de gemeente in een persbericht weten dat er geen sloopvergunning zal worden gegeven vanwege de historische waarde van de weliswaar vervallen, boerderij. De gemeente wordt daarin gesteund door de stichting Historisch Goed Loosdrecht en de Bond Heemschut.

Veiliger en mooier

De OR en de cliëntenraad betogen dat de toegang tot de Beukenhof veiliger moet worden. Ook moet parkeeroverlast in de buurt vermeden worden. Dat kan alleen als de boerderij verdwijnt. Volgens de beide vertegenwoordigende organen van de Beukenhof is de boerderij een bouwval, het behoud levert weinig op en de bouwval verziekt de mooie leefomgeving voor ouderen.

Open deur

Beide instanties eindigen hun brief een beetje met een open deur. Zij wijzen erop dat de Ouderen van nu hard hebben gewerkt aan onze samenleving en dus een veilige en mooie omgeving verdienen voor de tijd die ze nog gegund is. Geen raadslid die dat zal (durven) betwisten waarschijnlijk.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 4